YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

112 Ve Acil Servis Personeline Temel Modüler Eğitimi

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen ve il...

112 Ve Acil Servis Personeline Temel Modüler Eğitimi

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen ve il genelinde Acil Sağlık Hizmetlerinde görev yapan Acil Tıp teknisyeni ve Paramediklerden oluşan toplam 120 sağlık çalışanına “Hekim dışı sağlık personeli temel modül eğitimi“ veriliyor.

Öğretmenevi eğitim salonunda 3 Eylül 2012 tarihinde başlayan ve 21 Eylül 2012 tarihinde sona erecek olan eğitim çocuk ve yetişkin maketler üzerinde teorik ve uygulamalı olarak eğitim veriliyor.

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin eğitim ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğümüz organizasyonu ile ilimizde faaliyet gösteren 112 İstasyonları ve Acil servislerde görev yapan 120 personelimiz Temel Modül Eğitimi kapsamında üç grup halinde eğitimlerimiz verilmeye başlanmıştır. Bu eğitimimizin amacı, personelimizin bilgilerinin güncellenmesi açısından büyük önem taşıyor. Bu amaçla 112 ambulansları, 112 Komuta Merkezi ve Acil Servislerimizde görev yapan Teknisyen ve Tekniker personelimiz üç grupta 15 gün boyunca Temel Modül Eğitimine tabi olacaklar. Eğitim sürecinde personele Temel Yaşam Desteği, Çocuk Aciller, Travma, EKG, Alerjik Reaksiyonlar, Ambulans ve Ekipmanları başta olmak üzere Acil Sağlık Hizmetleri kapsamına giren konularda çoğunluğu uygulamalı olarak eğitim verilmektedir. Eğitim sonunda yapılacak teorik ve pratik testlerde başarılı olan personel sertifikalandırılacaktır. Bu nedenle ilimizde bu denli geniş çaplı bir eğitimi organize eden 112 Şube Müdürlüğümüz ve Başhekimliğimizin yanı sıra görev alan eğitimciler ve koordinatörlerimize teşekkür ediyorum“ dedi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler