YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

3 Kişiyi Öldüren Sanığa 3 Kez Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

- ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi'nde kendisini aldattığından şüphelendiği eşi 39 yaşındaki Gülay Güçlücan ile kayınvalidesi ve onun nikahsız eşini av tüfeğiyle öldürmek suçundan tutuklu yargılanan 45 yaşındaki

3 Kişiyi Öldüren Sanığa 3 Kez Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

- ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi'nde kendisini aldattığından şüphelendiği eşi 39 yaşındaki Gülay Güçlücan ile kayınvalidesi ve onun nikahsız eşini av tüfeğiyle öldürmek suçundan tutuklu yargılanan 45 yaşındaki Hüseyin Güçlücan, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Güdüllü Köyünde 21 Şubat 2014'de meydana gelen olayda Hüseyin Güçlücan, evi terk eden 2 çocuğunun annesi 18 yıllık eşi Gülay Güçlücan ve 59 yaşındaki kayınvalidesi Fatime Kayabaşlık ile pazarda tartıştıktan sonra evlerine gidip pusu kurdu. Güçlücan, eşi ve kayınvalidesi pazardan dönünce eve girdi. Önce kayınvalidesinin nikahsız eşi 64 yaşındaki Salih Bostancı'yı tüfekle öldüren Güçlücan ardından eşi ve kayınvalidesini av tüfeği ile vurduktan sonra ateşe verdi.
Zonguldak 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Hüseyin Güçlücan, karar duruşmasına Karabük T Tipi Cezaevi'nden video konferans sistemiyle katıldı. Sanık, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporunda, akıl sağlığının yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğunun belirtilmesine itiraz etti. Güçlücan, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüğünü, hastane raporunda iyileşmediğinin yazdığını söyledi. Mahkeme başkanı ise rahatsızlıkları olabileceğini fakat onların ceza almasını engelleyecek düzeyde olmadığını belirtti. Sinirlenen sanık, "Ceza verecekseniz verin, yeter artık" dedi. Sanık son sözü soruması üzerine de "Ben yargılamanızı kabul etmiyorum. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.
CEZADA İNDİRİM UYGULANMADI
Mahkeme heyeti, sanığın eşi Gülay Güçlücan ve kayınvalidesi Fatime Kayabaşlık'ı canavarca hisle tasarlayarak, Salih Bostancı'yı ise sadece tasarlayarak öldürdüğü gerekçesiyle 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanığın duruşmalardaki tutum ve tavrını da dikkate alan mahkeme heyeti cezada indirim uygulamadı.
HAKİME EŞİNİN BAŞKASIYLA İLİŞKİ YAŞAYIP YAŞAMADIĞINI SORMUŞTU
Sanık Hüseyin Güçlücan, bir önceki duruşmada mahkeme başkanına otopsi raporuna göre eşinin başka birisiyle cinsel ilişki yaşayıp yaşamadığını sormuştu. Sanık Güçlücan, "Eşim cinsel ilişki yaşamış mı? 'Var' veya 'yok' deseniz bana yeter" demesi üzerine mahkeme başkanı otopsi raporunda böyle bir bulgu veya belge bulunmadığını ve olmayacağını, gerekli bilgileri avukatından alabileceğini söylemişti.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler