YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alaplı'da Derelere Çöp Atılmaması Uyarısı

ZONGULDAK (AA) – Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, bilinçsizce derelere atılan çöplerin çevreye zarar verdiğini belirtti.

ZONGULDAK – Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, bilinçsizce derelere atılan çöplerin çevreye zarar verdiğini belirtti. Türkyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerde yol kenarlarına ve dere içlerine atılan çöplerin su kaynaklarını kirlettiğini söyledi. İnsanların evlerinde kullanmadığı eski eşyaları dere ve yol kenarlarına atmak yerine değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Türkyılmaz, şunları kaydetti: “İlçemizde yol kenarları ve dere içlerine atılan büyük bir bölümü evsel atık olan çöplerin, çevreye ne kadar büyük zararlar verdiğini köylerde tüm halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. Ancak görülüyor ki kendini bilmez kişiler derelerin içlerine kadar evlerinde kullanmadıkları çekyat, tuvalet taşı, televizyon gibi birçok eşyayı bile atabiliyorlar. Atılan evsel atıklar derenin içindeki canlı hayatı öldürüyor. İnsanları bilinçlendirmeye devam edeceğiz.”

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler