YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Anadolu Engeliler Derneği Alaplı Şube Başkanı Korkut:

Anadolu Engeliler Derneği Başkanı İsmail Korkut, "Bizim isteğimiz otoparklarda engelliler için alanlar oluşturularak buraların tabelalarla belirtilmesidir" dedi.

Anadolu Engeliler Derneği Başkanı İsmail Korkut, "Bizim isteğimiz otoparklarda engelliler için alanlar oluşturularak buraların tabelalarla belirtilmesidir" dedi.

Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otoparklarda engellilerin araçlarını nerelere bırakacaklarını bilmediğini, bunun için engellilere ayrılan yerlerin tabelalarla belirtilmesi gerektiğini söyledi.

İlçe merkezinde kaldırımların engeliler için uygun olmadığını ifade eden Korkut, şöyle konuştu:

"İlçenin değişik bölgelerin otopark alanları mevcut. Ancak bu otoparklarda engeliler hiç düşünülmemiş. Bir engelli kendi otomobiliyle park alanlarında yer bulmakta zorluk çekiyor. Bugün hangi ilçeye gitseniz her otoparkta engeliler için alanlar oluşturulmuş. Ancak maalesef bu bizim ilçemizde yok. Bizim isteğimiz otoparklarda engelliler için alanlar oluşturularak buraların tabelalarla belirtilmesidir. Maalesef İlçemizde engelliler için çok az şeyler yapılıyor. Bizler de özgürce çarşı merkezinde dolaşmak istiyoruz."

Muhabir: Cem Sürmeneli/Ferdi Akıllı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler