YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arazisi on dönümden az olanlar müracaat edemiyor

Makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi müracaatlarında geçen yıla göre düşüş olduğunu belirtildi.

Arazisi on dönümden az olanlar müracaat edemiyor

Alaplı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Rafet Yılmaz, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi müracaatlarında geçen yıla göre düşüş olduğunu belirtti.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yüzde 50 hibe yoluyla makine ve alım desteği müracaatlarının 22 Temmuz’da sona ereceğini söyledi.

Geçen yıla göre bu yıl müracaatlarda önemli oranda düşüş olduğunu ifade eden Yılmaz, ”22 Temmuz’da sona erecek müracaatlara 200 çiftçimiz başvuruda bulundu. Bu başvurularını çoğunluğu ise ‘pat pat’ adı verilen tarım aracına oldu. Bu yıl 10 dönüm ve üstü arsası bulunan çiftçiler ekipman desteğinden yararlanacağı için müracaatlarda düşüş oldu” diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler