YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atatürk'ten Esinlenilerek Yaptırılan Fayton, Parke Taşı İle Takas Edildi

Durmuş SEVİNDİK/ ZONGULDAK, Bakacakkadı'da 29 Mart 2009 seçimlerinde DSP'den belediye başkanı seçilen ve aynı yıl Kasım ayında partisinden istifa edip bir

Atatürk'ten Esinlenilerek Yaptırılan Fayton, Parke Taşı İle Takas Edildi

Durmuş SEVİNDİK/ ZONGULDAK, Bakacakkadı'da 29 Mart 2009 seçimlerinde DSP'den belediye başkanı seçilen ve aynı yıl Kasım ayında partisinden istifa edip bir süre bağımsız görev yaptıktan sonra MHP'ye geçen Muhammet Albuz, Atatürk'ün, Latife Hanım ile bindiği faytonda çekilen fotoğrafından etkilendi. Albuz, makam odasına astığı fotoğraftaki faytonun benzerini yaptırdı. Özel malzemeler kullanılarak 15 bin liraya yaptırılan el yapımı fayton ile belediyeye gelen ziyaretçiler ve çocuklar beldede gezdirildi.
7 BİN LİRALIK PARKE TAŞINA KARŞILIK VERİLDİ
Bu yıl 30 Mart'ta yapılan seçimi kazanarak Muhammet Albuz'dan görevi devralan Bakacakkadı Belediye Başkanı AK Partili Sezgin Özdemir, belediyeye kaynak yaratmak amacıyla faytonu satışa çıkardı. Ancak faytona alıcı çıkmadı. Başkan Özdemir de faytonu, 3 ay önce 7 bin lira tutarında 700 metrekare parke taşı karşılığında Çaycuma İlçe Belediyesi'ne verdi.
BAŞKAN'IN OĞLUNUN DÜĞÜNÜNDE GELİN ARABASI
Çaycuma Belediye Başkanı CHP'li Bülent Kantarcı, faytonu Kurban Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında çocuklara tahsis etti. Fayton ayrıca, geçen Eylül ayında Başkan Kantarcı'nın oğlu Nihat Can Kantarcı'nın düğününde gelin arabası olarak kullanıldı. Başkan Kantarcı, faytonun Atatürk'ün fotoğrafından esinlenilerek yapıldığını bilmediğini söyledi. İki defa ihaleye çıkılmasına rağmen faytonun satılmadığını öğrendiğini, bunun üzerine Bakacakkadı Belediye Başkanı'na takas teklifinde bulunduğunu belirten Başkan Kantarcı, şöyle konuştu:
"O da 'Bu fayton bizim işimize yaramıyor. Bize parke taşı verirseniz olur' dedi. Onun istediği parke taşını verdik. Bu faytonu Çaycuma ilçemize kazandırdık. Önümüzdeki yıl bahar ayında kent merkezinin alt yapısını bitirip insanların rahatça gezebileceği projemizi faaliyete geçirdikten sonra Avrupa'nın büyük şehirlerinde olduğu gibi bu faytonla çocuklarımızı çarşı içinde gezdireceğiz. Böylece hem nostaljiyi yaşatmak hem de zevkli eski bir taşıt aracını günümüzde insanların beğenisine sunmak istiyoruz. Her parçası her detayı son derece güzel tasarımlanmış bir fayton. El becerisi, mimarisi de çok güzel."
BİZDE KALSAYDI ÇÜRÜYECEKTİ
Bakacakkadı Belediye Başkanı Sezgin Özdemir ise faytonu 10 bin liradan iki kez ihaleye çıkardıklarını, ancak alıcı çıkmadığını, bunun üzerine takas teklifini kabul ettiklerini söyledi. Bakacakkadı'da faytonu kullanacak alan da bulunmadığını ifade eden Başkan Özdemir, "Fayton bizim elimizde olsaydı çürümeye terk edilecekti. En azından kullanabilecek bir belediyemiz var. Parke karşılığında teslim ettik. Eğer faytonu değerlendirecek alanımız olsaydı değerlendirebilirdik. Ama yok" dedi.
Eski Belediye Başkanı Muhammet Albuz ise faytonun parke taşı karşığında takas edilmesini öğrendiğinde çok üzüldüğünü belirterek, "İki belediye başkanının da yaptığı doğru değil" diye konuştu.

Atatürk'ten Esinlenilerek Yaptırılan Fayton, Parke Taşı İle Takas EdildiAtatürk'ten Esinlenilerek Yaptırılan Fayton, Parke Taşı İle Takas EdildiAtatürk'ten Esinlenilerek Yaptırılan Fayton, Parke Taşı İle Takas Edildi

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler