YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayağı Kangren Olan Hastanın Bekletildiği Iddiasına Inceleme

Özgür OKUMUŞ/EREĞLİ Almanya'da işçi emeklisi 56 yaşındaki Kadir Kaplan, salı günü sağ ayak parmaklarında his kaybı ve siyahlaşma görülmeye başlayan şeker

Ayağı Kangren Olan Hastanın Bekletildiği Iddiasına Inceleme

Özgür OKUMUŞ/EREĞLİ Almanya'da işçi emeklisi 56 yaşındaki Kadir Kaplan, salı günü sağ ayak parmaklarında his kaybı ve siyahlaşma görülmeye başlayan şeker hastası annesi Fatma Kaplan'ı Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Fatma Kaplan'ın ayağının, hastalığa bağlı gelişen komplikasyon sonucu kangren olduğu saptandı ve başka bir hastaneye sevkine karar verildi.
Kadir Kaplan, 18 saat geçmesine rağmen sevk yapılmayınca sorumluluğu üzerine aldığına dair hazırlanan evrağı imzalayıp annesini özel hastaneye götürdü. Yapılan tetkikler sonucunda Fatma Kaplan'ın hayatını tehdit eder duruma geldiğine karar verilen kangrenli ayağı operasyonla kesildi.
Kadir Kaplan, annesinin durumunun kötü olmasına rağmen Ereğli Devlet Hastanesi'nde gerekli müdahalenin yapılmadığını ileri sürerek yönetim ve doktorlar hakkında Başbakanlık İletişim Merkezi'ne şikayette bulundu.
Şikayet üzerine Zonguldak Valiliği konuyla ilgili inceleme başlattı. Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Konunun incelenmesi, gerekiyorsa soruşturulması yönünde Valimiz Sayın Ali Kaban tarafından onay verilmiş olup, inceleme sonucunda herhangi bir mağduriyetin tespit edilmesi halinde ilgililer hakkında her tür adli işlem başlatılacaktır."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler