YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Işık'tan Chp'nin Projesine Eleştiri: Bunlar Ayağı Yere Basmayan Projeler (2)

'HEMEN ÜRETİME BAŞLAMAK DURUMUNDAYIZ' Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bartın'dan Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne geçerek burada Organize Sanayi Bölgesi'nde tekstil fabrikasını gezdi. Bakan Işık'a,

Bakan Işık'tan Chp'nin Projesine Eleştiri: Bunlar Ayağı Yere Basmayan Projeler (2)

'HEMEN ÜRETİME BAŞLAMAK DURUMUNDAYIZ'
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bartın'dan Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne geçerek burada Organize Sanayi Bölgesi'nde tekstil fabrikasını gezdi. Bakan Işık'a, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar eşlik etti. Burada basın mensuplarının otomotiv sektöründeki iş bırakma eylemlerine ilişkin sorularını cevaplandıran Bakan Işık, Türkiye'nin en güçlü sektörünün 15.3 milyar dolarlık ithalata karşı 18 milyar dolar ihracat yapılan otomotiv sektörü olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Buradaki her 1 günlük duraksama ve her 1 günlük üretim kaybı bizim sektörümüzü de ihracatımızı da olumsuz etkiliyor. Daha büyük tehlike şu; Ortada bir toplu sözleşme varken, bir toplu sözleşme görüşmelerinde tıkanma gibi bir pozisyonda değilken, öngörülmeyecek bir şekilde Türkiye'den mal bekleyen tedarikçilerin Türkiye'ye yönelik güveninin kaybolması riskiyle karşı karşıyayız. Bu bizim en önemli korkumuz. Şu anda Türkiye otomotiv üretiminin yapıldığı hemen hemen her ülkeye ihracat yapıyor. Yarın, bu öngörülmeyen gelişmeler nedeniyle, 'ben üretimi durdurmak zorunda kalırım' endişesiyle alternatif arayışına girilirse o zaman otomotiv sektörü bundan çok ciddi yara alır. Ben işçi kardeşlerime bir kez daha sesleniyorum. Hemen üretime başlamak durumundayız. Üretime başlayalım. Sorunlarımızı yine müzakereleri sürdürerek çözelim."
Türkiye'nin üretimine alternatif üretim getirildiği takdire çok ciddi sıkıntıların yaşanabileceğini ifade eden Bakan Işık, "Üretime başlamaz da dünyanın beklediği malzemeyi biz bugün gönderemezsek, yarın göndermemiz bile bizim için sıkıntı doğurabilir. Bu ön görülmeyen gelişmelerden dolayı bizim üretimimize partner getirseler, bizim üretimimize alternatif getirirseler burada biz aynı üretim sayısına ulaşamayız. Dolayısıyla aynı çalışan sayısına da ulaşamayız. Bu hem sektör için hem sektörde çalışanlar için hem de ülke ekonomisi için hayırlı olmaz" dedi.
Bakan Işık, fabrikayı gezdikten sonra Zonguldak Havalimanı'ndan helikoptere binerek Ereğli İlçesi'ne geçti.
Gürkay GÜNDOĞAN-Hamza DEMİR/ ÇAYCUMA

Bakan Işık'tan Chp'nin Projesine Eleştiri: Bunlar Ayağı Yere Basmayan Projeler (2)Bakan Işık'tan Chp'nin Projesine Eleştiri: Bunlar Ayağı Yere Basmayan Projeler (2)Bakan Işık'tan Chp'nin Projesine Eleştiri: Bunlar Ayağı Yere Basmayan Projeler (2)

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler