YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çatak İÖO'nda trafik eğitimi

Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri, 'Trafik Eğitimi' etkinlikleri çerçevesinde Çatak İÖO öğrencilerine trafik kurallarıyla ilgili bilgi verdi.

Çatak İÖO'nda trafik eğitimi

Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri, 'Trafik Eğitimi' etkinlikleri çerçevesinde Çatak İÖO öğrencilerine trafik kurallarıyla ilgili bilgi verdi.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, İlçe Emniyet müdürü İsmail BAŞ, Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği biriminde görevli polis memurları Basri YILDIZ, Esra KURT, Fatih ÖZERLİ, Çatak İlköğretim Okuluna gittiler. Okul öğrencilerine Trafik ve İlk Yardım Haftası etkinliği kapsamında trafik eğitimi dersi verildi.

Alaplı Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği'nde görevli Polis Memuru Esra KURT, “ Taşıtların insanların hayatını kolaylaştırdığını, ancak trafik kurallarını uyulmadığı zaman üzücü sonuçların ortaya çıktığını söyledi. Kurt, “Trafik araçlarının, yaşamımızı kolaylaştırdığı bilinen bir gerçektir ancak insanların dikkatsizlik, yetkisiz kullanım, uyarılara uymama, içkili araç kullanma, emniyet kemeri takmama gibi nedenlerden dolayı son dönemlerde maddî ve manevî büyük felaketlere yol açmaktadır. Dünyadaki ölümlerin büyük bir bölümü trafik kazalarından kaynaklanmaktadır.” dedi.

Polis Memuru Fatih ÖZERLİ, slayt gösterisi eşliğindeki konferansta; emniyet kemeri kullanımının ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Trafik kazalarının oluş sebeplerinin başında araç sürücülerinin ve yayaların trafik kurallarını yeterince bilmemeleri ve kurallara uymamalarından kaynaklandığını belirten ÖZERLİ, vatandaşların trafikte üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerinin kazaları yarı yarıya azaltacağını kaydetti.

Polis Memuru Basri YILDIZ ise araçlarda ilkyardım çantasının mutlaka olması gerektiğini belirtirken, ilk yardım eğitimi almış olan bir kişinin kaza anında büyük rol oynadığını, kazalardaki ölümlerin çoğunun yanlış uygulamalardan kaynaklandığını söyledi. Buz yüzden eğitiminin önemine dikkat çekti.

Okul Müdürü Hamza ER, “Alaplı İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın İsmail BAŞ başta olmak üzere polis memurları Basri YILDIZ, Esra KURT ve Fatih ÖZERLİ’ ye bu değerli katılımları ve bilgilendirmelerinden dolayı, öğrencilerim ve eğitim çalışanlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler