YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Destici: Devlet Içine Sızıp Pkk'ya Çalışanlar Var

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar ile birlikte Zonguldak'ta partisinin il divan kurulu toplantısına

Destici: Devlet Içine Sızıp Pkk'ya Çalışanlar Var

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar ile birlikte Zonguldak'ta partisinin il divan kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Destici, PKK terör örgütünün arkasında emperyalist küresel güçler olduğunu söyledi. 28 Şubat sürecinde hiçbir Avrupa ülkesinin Refahyol hükümetine, Refah Partisi'ne destek vermediğine vurgu yapan Destici, şöyle konuştu:
"Çünkü bunlar kendi kullandıklarına, kendi adamlarına, kendi maşalarına destek veriyorlar. PKK onların maşası. HDP de o maşanın bir ayağı. Onun için gittiler. Niye bize gelmediler, veya başka partilere gitmediler? Çünkü bölücülerin ağa babaları Batı. HDP’ye yapılan operasyonlarda bunu açık ve net bir şekilde gördük. Bunların arkalarında Batı var. Bölgede PKK adına çalışan sözde sivil toplum örgütleri var. Bunların mutlaka bertaraf edilmesi lazım. Bunlar o bölgede PKK’ya hizmet ettikleri sürece varlık tanınmaması lazım. Devlet kadroları içine sızmış memurlar, öğretmenler, imamlar, bölge müdürleri, müdürler var. Bunlar PKK’ya çalışıyor. Bunlarla ilgili müdahale edilmesi lazım. PKK nerede, HDP orada. Millet şehit cenazesinde, HDP’liler terörist cenazesinde. Sözde milletvekilleri bunlar. Geçmişteki sessizliğin, çözüm süreci adına göz yummanın, hukuku işletmemenin verdiği cesaretle bunlar pervasızlıklarını daha da artırdılar. PKK ile topyekün mücadele başlatılmıştır. BBP olarak biz hükümeti destekliyoruz."
Türkiye'deki mevcut sisteme yönelik eleştirilerini de dile getiren Destici, "Bu sistemin demokratikleşmesi lazım. Seçim kanununun demokratikleşmesi lazım. Barajın 'sıfır' olması lazım. Milletvekilleri ön seçimle seçilip gitmesi lazım. Ondan sonra o listeye girebilmesi lazım. Liderlerin iki dudağı arasından listelerin oluşmaması lazım. Öyle oluşursa meclis sadece el kaldırıp indiren bir pozisyonda olmaz. Türkiye’nin hayrına olan konularda millet ne isterse onu yapar. Çünkü milletten yetki alıyor. Bunun sağlanması lazım" dedi.
ABD'deki Başkanlık seçimini de değerlendirerek Donald Trump'ı tebrik eden Destici, şöyle devam etti:
"Amerika dünyanın süper gücü. Hiçbirimiz bunu inkar edemez. Başta Amerika kıtası olmak üzere tüm dünya için bu seçim sonucunun hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah insanlığın barışına, kardeşliğine hizmet eder diye ümit ediyorum. Trump’ın ülkemizde tepki çeken açıklamaları oldu başkanlık yarışı boyunca. Adam yine açık açık söylüyor. 'Ortadoğu, İslam ülkeleriyle ilgili şunu yapacağım. Mültecileri kabul etmeyeceğim' diyor. Öbürleri söylemeden yapıyor. Öbürleri dost gözüküyor, müttefik gözüküyor. Güya Amerika bizim müttefikimiz. PYD’ye silahları kim veriyor? Amerika veriyor."

Destici: Devlet Içine Sızıp Pkk'ya Çalışanlar Var

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler