YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Devrek'te Heyelanın Uzunluğu 1600 Metre Olarak Belirlendi

ZONGULDAK, Zonguldak Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, heyelandan dolayı tıkanma, kapanma ve taşma tehlikesi taşıyan Çomaklar Deresi'nin akışını sağlamak üzere DSİ

Devrek'te Heyelanın Uzunluğu 1600 Metre Olarak Belirlendi

ZONGULDAK, Zonguldak Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, heyelandan dolayı tıkanma, kapanma ve taşma tehlikesi taşıyan Çomaklar Deresi'nin akışını sağlamak üzere DSİ Genel Müdürlüğü'nce inceleme yapan heyetlerin düzenlediği raporlar doğrultusunda proje aşamasına gelindiği belirtildi. Yaklaşık bin 600 metre uzunluğunda ortalama 125 metre genişliğinde bir alanda etkili olan heyelanın harita alımının ve gerekli olan kesimlerde jeofizik çalışmaların tamamlandığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
"32 noktada sondaj çalışması yapılarak yaklaşık bin metre araştırma sondajı
tamamlanmış, yerinde yapılması gereken deneyler ve ölçümler yapılmış, laboratuara gönderilmesi gereken numuneler alınarak gereken laboratuvar çalışmalarına başlanmıştır. Yapılan bu sondajlara inklionometre kurulumları yapılarak ölçümlere başlanmış kayma derinliği ve hızı ile ilgili veriler alınmaya başlanmıştır. 2 araştırma 4 su seviyesi tespit amaçlı sondaj kuyusunda çalışmalar devam etmekte olup 1 hafta içerisinde tamamlanacaktır. Toplanan veriler ışığında heyelanın tepe noktasından aşağıya doğru yaklaşık bin 100 metrelik kesimi için ıslah projeleri hazırlanmış olup geriye kalan yaklaşık 500 metrelik kesim için proje çalışmaları devam etmektedir. Yük hafifletme çalışmaları yapılmakta olup destek amaçlı yapılacak olan kaya topuğun kazısına da başlanmıştır. Platformun oluşturulmasının ardından kazık çalışmasına da başlanacaktır."
Şu ana kadar heyelandan evleri etkilenen 66 ev sahibine 20 bin 555 lira kira yardımı, Devrek Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'nca da 75 aileye nakdi yardım yapıldığı belirtildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler