YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engelleri hissettiler

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, 35 üniversite öğrencisi, 'Herkes farklı herkes eşit' sloganıyla kentin en işlek caddesi Gazipaşa'da durdurdukları kişilere, çalışmaları hakkında bilgi verip, engelilerin kullandığı baston

Engelleri hissettiler

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, 35 üniversite öğrencisi, 'Herkes farklı herkes eşit' sloganıyla kentin en işlek caddesi Gazipaşa'da durdurdukları kişilere, çalışmaları hakkında bilgi verip, engelilerin kullandığı baston ile yürümelerini ve tekerlekli sandalye ile karşıya geçmelerini istedi. Caddeden geçenlerden bazıları öğrencilerin isteğini yerine getirirken, bazıları kabul etmedi.
BEÜ Toplum Gönüllüleri Kulübü Koordinatörü Melike Nursen Ayhan, kent yaşamı içinde engellilerin yaşadığı sıkıntıları anlatabilmek, bu anlamda farkındalık yaratmak istediklerini söyledi.
Fizyoterapist Topluluğu Kulübü üyesi İsmail Alak ise şöyle konuştu:
"Hiçbir fiziksel engeli olmayan vatandaşların, engellilerin kullandığı aletleri kullanarak onların hissettiklerinin çok azını hissedebilmesini istiyoruz. Vatandaşların çoğu aleti kullanmayı bilmiyor. O aletleri daha önce hiç görmemişler. Bize kullandıktan sonra teşekkür edenler oluyor."
Tekerlekli sandalyeye oturup üniversite öğrencisinin yardımıyla yolun karşısına geçen Cengiz Çağlayan ise "Her sağlıklı vatandaş bir engelli adayıdır. O yüzden engellilere yardımcı olmak zorundayız" dedi.

Engelleri hissettilerEngelleri hissettilerEngelleri hissettiler

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler