YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ereğli Belediyesi'nde "görevden Alma" Gerginliği

 Ereğli ilçesinde, belediye başkan vekili olan meclis üyesi Fevzi Ekşi'nin, başkan yardımcısı İbrahim Cöbek'i görevden almaya çalıştığı iddiaları gerginliğe neden oldu.

Ereğli ilçesinde, belediye başkan vekili olan meclis üyesi Fevzi Ekşi'nin, başkan yardımcısı İbrahim Cöbek'i görevden almaya çalıştığı iddiaları gerginliğe neden oldu. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bugün belediyenin projelerini görüşmek için Ankara'ya gitmesi üzerine meclis üyesi Fevzi Ekşi'yi, başkan vekili olarak atadı. Ekşi'nin, belediye başkanlığı görevinde başkan yardımcısı İbrahim Cöbek'i hal müdürlüğüne, Hal Müdür Vekili Tayfun Özcan'ı da başkan yardımcılığı görevine getirmesi yönünde talimat verdiği iddia edildi. Ekşi'nin, basın toplantısı düzenlemek için basın kuruluşlarına bilgi vermesi üzerine, görevden alma iddiaları Belediye Başkanı Uysal’a bildirildi. Basın toplantısı için gelen gazeteciler de zabıta ekiplerince belediye binasına alınmadı. Bu arada, belediye önünde çok sayıda vatandaşın toplanması üzerine polis ve zabıta ekipleri güvenlik önlemi aldı. Durumdan haberdar olan Başkan Uysal'ın, Ankara'dan ilçeye dönmesi üzerine gerginlik sona erdi. Uysal, düzenlediği basın toplantısında, Ankara'ya düzenli olarak belediyenin projelerini takip amaçlı gittiğini söyledi. Belediye başkanlarının ilçe dışına çıktığı zaman belediye meclis üyelerinden bir kişiyi vekaleten başkan vekili olarak bıraktığını hatırlatan Uysal, şöyle konuştu: "Bugün de bir arkadaşımıza bıraktık. Fakat ne mantıkla, ne akılla, ne ahlakla, ne kişilikle ne de partimizin misyonu ve vizyonuyla hiçbir alakası olmayan bir durumla karşı karşıya geldik. Gördüğünüz gibi bizler biriz ve tek yüreğiz. Arkadaşlarım ve bizler Ereğli'ye hizmet için koşarken ihanetle karşı karşıya kaldık. Bu yola giden ve yolda yürüyen, koşmak isteyen insana ihanet etmektir, çelme takmaktır, bu cana kıymaktır, ahlaksızlıktır ve buna başka tabir bulamıyorum. Bu yapılanlar şahsıma karşı değil Ereğli halkına karşı yapılmıştır. Bu hizmet yarışında arkadaşlarımızla koşarken hizmet için canla başla mücadele ederken bu anlamsız bu ahlaksızlıktan başka bir şey değildir. Kimse yolumuzdan bizleri döndürmeyecektir ve hizmet için varız. Bunu yapanlar araya girenlerin de yanına kar kalmayacaktır."

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler