YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EŞİNİ BOĞARAK ÖLDÜREN KADININ YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, Ayşegül Erke, iddiaya göre eve alkollü gelen eşi Muhammet Ali Erke'yi, kendisini ve 4 çocuğunu dövdüğü gerekçesiyle boğarak öldürdü. Eyleminde meşru

EŞİNİ BOĞARAK ÖLDÜREN KADININ YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, Ayşegül Erke, iddiaya göre eve alkollü gelen eşi Muhammet Ali Erke'yi, kendisini ve 4 çocuğunu dövdüğü gerekçesiyle boğarak öldürdü. Eyleminde meşru savunma ve zorunluluk hali olduğu gerekçesiyle 24 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanması süren Ayşegül Erke, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 5'inci duruşmada hakim karşısına çıktı. Duruşmada, ölen Muhammet Ali Erke'nin babası Ethem Erke ve kız kardeşi Derya B. ile avukatlar da hazır bulundu.
İddia makamı, mütalaasını sunması için süre isterken, Ethem Erke'nin avukatı sanığın tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, mevcut delil durumu, yargılama aşaması, sanığın kaçma şüphesinin bulunmamasını göz önünde bulundurup adli kontrol tedbirinin yeterli olacağına hükmederek tutuklama talebini reddetti.
Mahkeme Başkanı Hakim Huriye Gülen'in duruşma tarihini 18 Aralık olarak belirlemesi üzerine müşteki avukatı Yaman Ayözger, aynı tarihte başka bir ilde duruşuması olduğunu söyledi. Hakim Gülen, duruşmanın Ocak 2015'e kalacağını belirtmesi üzerine Ethem Erke ise "Ben bir baba olarak oğlumun ölüm yıldönümünde davanın görülmesini talep etmiyorum. Bir baba olarak adalet istiyorum" dedi. Hakim Gülen ise "Hariçten gazel okuma. Biz tarih verdik avukatın o tarihi istemedi. Tabii ki bekleyeceksin" diyerek tepki gösterdi. Duruşma 29 Ocak 2015'e ertelendi.
Yoğun güvenlik önlemleri altında polis aracıyla adliyeye getirilen Ayşegül Erke, duruşmanın ardından yine polis kordonu altında bindiği ekip aracıyla adliyeden ayrıldı.

EŞİNİ BOĞARAK ÖLDÜREN KADININ YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler