YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hem Futbol Hem De Güreşte Iddialı

FERDİ AKILLI - Zonguldak’ta amatör takımda futbol oynayan 19 yaşındaki Dilara Sürül, 6 yıldır sürdürdüğü güreş sporunda da derecelerine yenilerini ekliyor.

FERDİ AKILLI - Zonguldak’ta amatör takımda futbol oynayan 19 yaşındaki Dilara Sürül, 6 yıldır sürdürdüğü güreş sporunda da derecelerine yenilerini ekliyor. Sürül, AA muhabirine, 2007 yılında arkadaşıyla çarşıda gezdikleri sırada bayan futbolcu ilanını gördüklerini ve bunun üzerine Zonguldak Gençlik Merkezi Antrenörü Celalettin Karayılan'la görüştüklerini söyledi. Takımla ilk antrenmanlara başladığında arkadaşlarının kendisine "erkeklerle maç mı" yapacağız şeklinde sitem ettiğini belirten Sürül, şöyle konuştu: "İdmanlara başlamamın ardından kendimi geliştirerek takımın en iyi oyuncusu oldum. Yaklaşık 7 yıldır Zonguldak Gençlik Merkezspor'da lisanslı futbol oynuyorum. Tesadüfen gittiğim güreş salonunda bu sporla tanıştım, idmanlara başladığım yıl güreşte dereceler aldım. Daha sonra antrenörümüzle anlaşamayınca belli süre güreşmedim. O dönemlerde futbolda daha popüler olmaya başladım. Geçen yıl güreş antrenörümüz Varol Demirköse beni arayarak, 'Türkiye Şampiyonası var. Gel, derece' alırsın dedi. Ben de iki haftalık idmanla şampiyonada ilk üçe girdim. Hem futbol hem de güreşi bir arada yapıyorum. Yorulmuyorum." - "Milli olursam üniversite okuyacağım" Milli takıma girmeyi hedeflediğini anlatan Sürül, güreşte milli formayı giyme konusunda kendisini daha şanslı hissettiğini dile getirdi. "Bu yıl genç ve büyüklerde şampiyonalar var, onlara katılacağım" diyen Sürül, şunları kaydetti: "Ayrıca futbol idmanlarım var. Liglerde futbol oynamayı seviyorum. Futbol'da 19 yaş altında milli formayı giyebilmek için çok çalışıyorum. Takımımız 3. Lig'e düşünce 'milli olmam zor olabilir' diye düşünüyorum. Güreşte milli olursam üniversitede okuyacağım. Futbol, takım oyunu, güreş ise bireysel yapılıyor. Birinde grup halinde diğerinde bireysel mücadele var. Her gün 16.00-18.00 saatlerinde güreş, 18.30-20.00 saatlerinde futbol idmanlarına gidiyorum. Çok yoruluyordum. Şimdi ise haftanın belirli günleri ayrı antrenman yapıyorum." Bayanların spor yapması gerektiğine dikkati çeken Sürül, "Spor yapmak yaşam biçimi gibi bir şey. Futbol oynarken büyük bir zevk alıyorum. Herkesin hayatında spor olmalı. Futbol ve güreşte yeteneğim var, onlara yöneldim ama hemcinslerim başka sporlara yönelebilirler" ifadesini kullandı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler