YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İki yüz madalya kazandı

7 yaşında güreşe başlayan 15 yaşındaki lise öğrencisi, katıldığı turnuvalardan elde ettiği derecelerle 200 madalyanın sahibi oldu.

İki yüz madalya kazandı

Alaplı ilçesinde dedesinin teşvikiyle 7 yaşında güreşe başlayan 15 yaşındaki lise öğrencisi, katıldığı turnuvalardan elde ettiği derecelerle 200 madalyanın sahibi oldu.

Alaplı Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Resul Yılmaz (15), yaptığı açıklamada, 7 yaşında dedesinin yönlendirmesiyle yağlı güreşe başladığını, ilk madalyasını 10 yaşında kazandığını söyledi. Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen turnuvalara ailesiyle gittiğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: “Yağlı güreşler için 10 yaşına kadar minder güreşi eğitimi aldım. Bu sırada Türkiye’nin değişik bölgelerinde düzenlenen yağlı güreşlerin yanı sıra minder güreşleri turnuvalarına katıldım. İlk madalyamı 10 yaşında kazandım. Okumayı ve spor yapmayı çok seviyorum. Son 5 yılda düzenlenen birçok güreş turnuvasına katılarak 200 madalya kazandım.

Bunların içinde Türkiye genelinde düzenlenen okullar arası minder güreşleri de var.”Bu yıl 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde kendi kategorisinde ilk sekize girdiğini ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Kendime bir hedef koydum, İleride Hamza Yerlikaya gibi çok iyi bir güreşçi olarak, dünya ve olimpiyat şampiyonalarında minderde güreşerek madalya kazanmak istiyorum. Bunun için çok çalışıyorum.

Gittiğim yağlı güreş turnuvalarına ailemde benimle geliyor. Ailemin türibünden beni desteklemesi beni motive ediyor. Güreşte çok iyi yerlere gelmeyi hedefliyorum

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler