YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KABE camilerin anasıdır

Alaplı İlçe Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın son gününde Yılmazlar Düğün Salonunda konferans düzenlendi.

KABE camilerin anasıdır

Alaplı İlçe Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın son gününde Yılmazlar Düğün Salonunda konferans düzenlendi.

Konferansa Zonguldak İl Müftüsü Nuh Korkmaz, Ereğli Müftü Vekili Fehmi Malakçı, Alaplı Müftü vekili Sait Okur, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Ak Parti ve CHP ilçe başkanları, müftülük görevlileri ve imamlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta Alaplı Müftü Vekili Sait Okur ise konuşmasında camilerin yer yüzünde huzur yuvaları olduğunu, din görevlilerinin ise beşikten mezara kadar toplumun içerisinde topluma hizmet yapan bayraktarlar olduğunu kaydetti.

Zonguldak İl Müftüsü Nuh Korkmaz da konuşmasında camilerin ana kaynağının Beytullah olduğunu söyledi. Korkmaz, “Camilerin ana kaynağı Beytullah’tır. Sizlere camiyi anlatmak yerine dilimin döndüğü kadar Kabe-i Muazzama’yı anlatmak istiyorum. Müfessirler Kabe-i anlatırken iki manayı taşıdığını anlatırlar. Birisi ‘Emme’ manasıdır. Yani bir anne düşününüz. Hanımefendiler bunu iyi anlarlar. Hepimiz ana kucağında büyüdük. Anne, çocuğunu bağrına basar ve emzirir. Çocuk doyduğu zaman başını o memeden kaldırır. Kabe de insanları bu şekilde bağrına basar, emzirir ve sonra gönderir. İkinci anlamının da ‘Kadir’ manasında olduğunu söylerler. O Kabe karşısında günahlarından niyaz edip dua ettikten sonra bir kuş gibi olur. Kabe’den dönüş Mümin için bir kuşun hafifliği gibidir” dedi.

Konferasın sonunda yeni emekliye ayrılan din görevlilerine plaket uzun yıllar görev yapmış din görevlilerine çeşitli hediyeler verildi

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler