YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Koruma altındaki alanda çöp ayıbı devam ediyor

Zonguldak'ta şehrin ortasında, koruma altına alınan lavuar binası ve çevresine hafriyat ve çöp dökme ayıbı,...

Koruma altındaki alanda çöp ayıbı devam ediyor

Zonguldak'ta şehrin ortasında, koruma altına alınan lavuar binası ve çevresine hafriyat ve çöp dökme ayıbı, uyarılara rağmen devam ediyor.

Mimarlar Odası Zonguldak Başkanlığı’nın başvurusu üzerine Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından ‘endüstri ve kültürel miras’ olduğu gerekçesiyle 6 yıldır koruma altında tutulan yaklaşık 100 dönümlük alana hafriyat ayıbı devam ediyor. Kent merkezinde bulunan ve 2 ay önce bir gencin ölümüne neden olan lavuar alanıyla ilgili tepkiler sürüyor. İnşaatçılar veya bazı vatandaşlar, bütün uyarılara rağmen koruma altındaki alana hafriyat ve ev eşyasından oluşan çöp döküyor. Lavuar ayıbının bir şehre yettiğini ifade eden Ahmet Kurt isimli vatandaş, “Koruma altındaki binayı koruyamıyorsunuz, bari içi su dolu kuyuların çevresini tel örgüyle koruyun. Daha yakında bir genç düşüp öldü. Hayvanlar telef oluyor. Ayrıca şehrin en merkezi yerine gelip çöp ve hafriyat döküyorlar. Bu alana nasıl giriliyor, buna nasıl göz yumuluyor anlamış değiliz. Bu kadar duyarsızlık olur mu?” diye tepki gösterdi.

Geçen ay lavuar alanına hafriyat ayıbı başlığıyla gündeme taşınan olay, kamuoyunda geniş yankı bulmuştu. Zonguldak Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) ile sivil toplum kuruluşları, lavuar binasıyla ilgili açıklamalarıyla kentin ucube görüntüden kurtarılması gerektiğini dile getirmişti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler