YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Madencilerin Yer Altındaki Eylemi Sürüyor (5)

470 İŞÇİ OCAKTAN ÇIKTI Dün sabahtan bu yana yer altında eylem yapan yaklaşık 500 maden işçisinden yaklaşık 470'i, yanlarına gelen işletme

Madencilerin Yer Altındaki Eylemi Sürüyor (5)

470 İŞÇİ OCAKTAN ÇIKTI
Dün sabahtan bu yana yer altında eylem yapan yaklaşık 500 maden işçisinden yaklaşık 470'i, yanlarına gelen işletme yöneticileriyle yaptıkları görüşme sonunda ocaktan çıktı. İşverenin, maden ocağını kapatacağını, ocakta daha fazla kalmaları durumunda tazminat haklarından faydalanamayabileceklerini belirtmesi üzerine işçiler eylemi bitirdi. Ocak ayı sonuna kadar iş yeri ile ilişikleri kesilecek olan işçiler, ocaktan çıkarken büyük üzüntü yaşadı.
30 İŞÇİ OCAKTA
GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, "İşçilerimiz adına, bölgemiz adına üzülüyoruz. Bu kadar kömür yer altında yatarken insanlarımızın istihdamdan yoksun bırakılmasına üzülüyoruz. Sözün bittiği yerdeyiz, yapacak bir şey yok. İşçilere işveren buranın kapatılacağını duyurdu. İşçilerimiz de hem sağlık sorunları hem umutsuzluğa kapıldıkları için ocaktan çıkmak zorunda kaldılar. Maden ocağında ise 30 kadar kişinin kaldığını biliyoruz. O arkadaşlarımız eylemlerine devam edecekler" dedi.
İŞİMİZE SAHİP ÇIKAMADIK
Dünden bu yana yerin 250 metre altında eylem yapan işçilerden Ömer Demir, işlerini kaybedeceklerini kesin olarak öğrenince mücadeleden vazgeçtiklerini söyledi. Demir, "Maden ocağının kapatılacağını işveren söyledi. Bu saatten sonra yapılacak eylemlerin hiçbir fayda etmeyeceğini belirttiler. Biz de değerlendirdik, eylemi sonlandırdık. Ama bazı arkadaşlarımız kendilerini ocağa kilitlediler. Onlar çıkma noktasında değiller. Biz de mücadele etmek anlamına dışarıdan destek vereceğiz. Aşağıda saatlerce bekleyerek işimize sahip çıkmak istedik ama çıkamadık" diye konuştu.
BİRBİRİMİZE SARILARAK DURDUK
7 yıllık madenci 30 yaşındaki Ersan Çimen ise "Arkadaşlar ile karar aldık ve eyleme son verdik. İşveren, 'artık yapacak hiçbir şey yok' dedi. Duygusal olarak hepimiz de çöktük. Saatlerce kaldık, arkadaşlar perişan haldeler. Yeraltında bir şekilde ısınmaya çalıştık, soğuktu. Birbirimize sarılarak durduk, sonuç alamadık. Dedem, babam madenden emekli, akrabalarımız madende çalıştı. Ekmeğimizin peşindeyiz" dedi. İşçilerin bir bölümü işletmeden ayrılarak evlerine gitti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler