YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mollabey İÖO bahçesinde renkli oyun çizgileri

Alaplı Mollabey İlköğretim Okulunun bahçesi oyun çizgileri ile hayat buldu.

Mollabey İÖO bahçesinde renkli oyun çizgileri

Alaplı Mollabey İlköğretim Okulunun bahçesi oyun çizgileri ile hayat buldu.

Alaplı Mollabey İlköğretim Okulunda idareci ve öğretmenler okul bahçesini bir oyun sahasına dönüştürerek teneffüslerde çocukların düzenli bir şekilde oyun oynamalarını sağladılar. Öğretmen ve idarecilerin kendilerinin yapmış olduğu çizimleri renkli boyalarla okul bahçesini rengarenk bir platforma dönüştürdüler. Oyunların ayrıca çocuklara, dikkatli olma, hızlı ve doğru karar verme, vücut dilini kullanma yetenekleri kazandırdığını dile getiren öğretmenler, proje ile unutulmaya yüz tutmuş oyunlara da canlılık kazandırıldığını vurgulayarak oyunların öğrenciler arasındaki ilişkileri daha da güçlendirdiğini belirttiler.

Öğrencilerin boş zamanlarını kendilerini geliştiren oyunlar oynayarak geçirdiklerini belirten öğretmenler, proje ile çocukların okula olan ilgilerinin de arttığına dikkat çekti.

Okul Müdürü Bayram Arslankaya , okul bahçesinde sadece futbol oyununun oynandığını futbol oyunu özellikle tenefüslerde öğrencilere zarar verebiliyordu.

Öğrencilerin farklı oyun alanlarına yöneltilmek için okul bahçesinde farklı etkinliklerin yapılabileceği fikri oluştu. idareci, öğretmen ve öğrencilerin katkılarıyla okul bahçesine satranç, 9 taş, üç taş, sek sek, köşe kapmaca yakan top, voleybol, oyun çizgileri çizilerek öğrencilere farklı oyun alanı oluşturulmuştur.

Bu oyunların öğrencilerimiz tarafından kabul gördü, hatta öğrencilerin bu oyunları oynamak için sıraya bile girdiler.. Bu tür zihinsel ve bedensel etkinliklerin başka okullarda da yapılabileceğini ifade etmiştir

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler