YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Özelleştirilen Santralde Taşeron Işçilerin 'ücret' Zaferi

Durmuş SEVİNDİK- Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca özelleştirilerek geçen Aralık ayında Bereket Grubu'na ait Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye

Özelleştirilen Santralde Taşeron Işçilerin 'ücret' Zaferi

Durmuş SEVİNDİK- Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca özelleştirilerek geçen Aralık ayında Bereket Grubu'na ait Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye devredilen ÇATES'te, ücretlerinin 1350 liradan 950 liraya düşürüldüğünü iddia eden 135 taşeron işçi, dün sabah iş bırakma eylemi başlattı. Eylemin ikinci gününde ÇATES önünde toplanan işçilere eşleri ve yakınları da destek verdi.
İşçilerin eylemi sürürken, Çatalağzı Belediye Başkanı CHP'li Adnan Akgün, işçi temsilcileriyle birlikte şirket yöneticileriyle görüştü. Yaklaşık 1 saat süren görüşmeler olumlu sonuçlandı. Şirket yetkilileri, işçilerin talebi olan özelleştirilmeden önce verilen 1350 lira ücret, yemek ve yol parasını kabul etti.
Başkan Akgün'ün, taleplerinin kabul edildiğini açıklamasıyla işçiler büyük sevinç yaşadı. Birbirlerine sarılan işçiler, işverenle görüşmelere katılan temsilcileri İbrahim Cinoğlu'nu da havaya atarak sevinç gösterisinde bulundu. Santralde çalışan ağabeyi Mehmet Oturak'a destek vermek için gelen Gülümser Şahin ise gözyaşlarını tutamadı. Şahin, ağabeyine uzun süre sarılarak gözyaşı döktü.
Belediye Başkanı Adnan Akgün, işçilerin diyalog eksikliği nedeniyle 2 gündür eylem yaptığını, bunda da haklı olduklarını söyledi. Akgün, şöyle dedi:
"Müdür beyle, şirketin koordinatörleriyle görüştük. Orta zemin bulundu. İşçi arkadaşlar daha önce aldıkları ücreti alacaklar, yemek ve yol hakları da var. Bu teklifi işçi arkadaşlar yapmıştı. Müdür Bey de kabul etti. Toplumsal bir mutabakat sağladık. İşçi arkadaşlarımızın masumane bir istekleri vardı. Aldıkları ücret azdı. Arkadaşlar yarın işe başlayacaklar."

Özelleştirilen Santralde Taşeron Işçilerin 'ücret' ZaferiÖzelleştirilen Santralde Taşeron Işçilerin 'ücret' ZaferiÖzelleştirilen Santralde Taşeron Işçilerin 'ücret' Zaferi

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler