YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pekay Derneği, Şehit Aileleri Ve Gazi Aileleri Yararına Çay Düzenledi

Polis Eşleri Yardımlaşma ve Kaynaşma Derneği (PEKAY) adına Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından çay etkinliği...

Polis Eşleri Yardımlaşma ve Kaynaşma Derneği (PEKAY) adına Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından çay etkinliği düzenlendi.

Zonguldak Emirgan Otel’de, PEKAY Derneği adına Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gazi aileleri yararına çay gerçekleştirildi.

Çaya, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak’ın eşi Emine Sazak, 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es’in eşi Sibel Es, Halk Sağlığı Müdürü Aslıhan Külekçi Uğur, Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün’ün eşi Havva Aygün, emniyet personeli, kamu kurum ve kuruluşlardan davetliler katıldı.

Çayda konuşma yapan Zonguldak İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak’ın eşi Emine Sazak, “Derneğimiz, emniyet teşkilatı mensupları hanımları yardımlaşma derneği adı altında 9 Ocak 1987 tarihinde Gülşen Bedük hanımefendi başkanlığında 16 kurucu üye tarafından kurulmuş olup 16 Kasım 2012 tarihinde yapılan 26. genel kurulumuzda derneğimizin adı ‘Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği’ PEKAY olarak değiştirilmiştir. Amacımız, her rütbedeki emniyet teşkilatı mensuplarının hanımları ile emekli olan yurtiçi ve yurtdışı görevlerinin ifası sırasında şehit düşen, gazi ve malul olan teşkilat mensuplarının hanımları arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamak. Toplumsal yaşamda kadınların eğitsel, sosyal ve kültürel sorunlarına ilişkin yol gösterici çalışmalar yapmak. Çocuklarımıza ve gençlerimize eğitim desteği vermek. Günün şartlarına göre yurtiçi ve yurtdışında kamu yararına her türlü yardım faaliyetlerinde bulunmaktır. Dernek tüzüğünde amaç olarak belirlenen faaliyetler kamu hizmeti niteliğinde olup dernek yıl içinde elde edilen gelirin en az üçte ikisini amaçlarına harcar. Derneğin amaç edindiği hizmetler herkesin yararına açık olur. Belli bir yöre ya da kitleye hizmetle sınırlı değildir. Amaçları tüzükte belirtilmiş olan derneğimiz, şartlara uygun görülen, mağdur ailelerden seçilen her aileden bir üniversite öğrencisine olmak üzere Eylül, Haziran döneminde 10 ay süre ile burs vermektedir. Derneğimiz 2012-2013 yılında 803 öğrenciye 10 ay süreyle 100 TL, 295 öğrenciye ise bir defaya mahsus olmak üzere 300 TL burs vermiştir. Genel merkez adına kendi ilimizde yaptığımız etkinliğimize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından, Zonguldak Gençlik Merkezi Halk Müziği ekibi sahne alarak türküler seslendirdi. Daha sonra Zonguldak Gençlik Merkezi Halk Müziği ekibi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın seyahatlerde öğrencilere hediye edilen kitapları Zonguldak İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak’ın eşi Emine Sazak’a hediye etti. Düzenlenen çaya katılanlar çalınan müzik eşliğinde eğlendiler. Ayrıca, bu çayın 81 ilde düzenlendiği belirtildi.

Mynet Youtube

Pekay Derneği, Şehit Aileleri Ve Gazi Aileleri Yararına Çay Düzenledi

Polis Eşleri Yardımlaşma ve Kaynaşma Derneği (PEKAY) adına Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından çay etkinliği...

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler