YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sanık 'askere Gideceğim' Diye Tahliye Istedi, Hakim 'daha Gençsin, Gidersin' Dedi

Hamza DEMİR/ZONGULDAK, Geçen yıl Ağustos ayında meydana gelen olayda Günhan Dilli, eski sevgilisi ile arkadaşlık etmesine kızdığı 26 yaşındaki Yasin Umut Şahin ile

Sanık 'askere Gideceğim' Diye Tahliye Istedi, Hakim 'daha Gençsin, Gidersin' Dedi

Hamza DEMİR/ZONGULDAK, Geçen yıl Ağustos ayında meydana gelen olayda Günhan Dilli, eski sevgilisi ile arkadaşlık etmesine kızdığı 26 yaşındaki Yasin Umut Şahin ile konuşmak için buluştu. Buluşmaya 5 arkadaşı ile giden Günhan Dilli ve 1 arkadaşı ile gelen Yasin Umut Şahin arasında tartışma çıktı. Kavgaya dönen olayda Yasin Umut Şahin, tornavida saplanması sonucu ağır yaralandı. Kavgaya karışan diğer 7 kişi de çeşitli yerlerinden hafif yaralandı.
Olayın ardından Günhan Dilli, arkadaşları Faruk Öztürk ve Levent Çetin tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Günhan Dilli ve 5 arkadaşı, 'Kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandıkları davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Aynı dosyada 'Kasten yaralama' suçundan tutuksuz yargılanan Yasin Umut Şahin duruşmaya katılmazken, arkadaşı Levent Türkyılmaz ise hazır bulundu.
Duruşmada kendilerini savunan tutuklu sanıklardan Günhan Dilli, "Bu olaydan dolayı askere gidemedim. Vatani görevimi yerine getirmek istiyorum" diyerek tahliyesini istedi. Mahkeme Başkanı Hakim Kenan Seyra ise "Daha gençsin, gidersin gidersin, yaparsın daha" diye karşılık verdi. Faruk Öztürk'ün de pişman olduğunu söyleyerek, "8 aydır tutukluyum ve mağdurum. Aileme ben bakıyorum. Tahliyemi talep ediyorum" demesi üzerine de Hakim Kenan Seyra, "Siz zaten dışarıda olsanız daha çok masraf çıkartırsınız ailenize" dedi.
3 sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler