YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit Polis Diyarbakır'da Törenle Uğurlandı (2)

ŞEHİT POLİSİN CENAZESİ ZONGULDAK'A GETİRİLDİ Bayram öncesi izin alarak kız kardeşinin oturduğu Antalya'ya giden, Suruç saldırısından sonra izinlerin kaldırılması üzerine

Şehit Polis Diyarbakır'da Törenle Uğurlandı (2)

ŞEHİT POLİSİN CENAZESİ ZONGULDAK'A GETİRİLDİ
Bayram öncesi izin alarak kız kardeşinin oturduğu Antalya'ya giden, Suruç saldırısından sonra izinlerin kaldırılması üzerine görev yeri Diyarbakır'a döndüğü ilk mesai gününde teröristlerce şehit edilen polis memuru Tansu Aydın'ın cenazesi, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla Çaycuma İlçesi'ndeki Zonguldak Havalimanı'na getirildi. Şehit polisin cenazesi Vali Ali Kaban, Emniyet Müdürü Osman Ak, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi ve diğer protokol üyeleri tarafından törenle karşılandı. Uçaktan önce şehit polisin annesi Ulviye, babası Fikret, eşi Vietnamlı Vu Yhuy Tuanvi Aydın indi. Vu Yhuy Tuanvi Aydın'ın, ilk eşinden olan çocukları Eliz ve Lucky de yer aldı. Baba Fikret Aydın, "Erken tezkere aldın oğlum. Nereye gidiyorsun bizi bırakıp" diyerek ağıt yaktı.
EŞİNİN ŞAPKASINI TAKTI
Ardından, polislerin omuzlarında Tansu Aydın'ın tabutu uçaktan indirildi. Bu sırada Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi. Eşinin trafik polisi şapkasını takan Vu Yhuy Tuanvi Aydın, Türk bayrağına sarılı tabutu polislerle birlikte cenaze aracına taşıdı. Cenaze aracına binen Aydın, bir süre 'Aşkım' ve 'Tansu gitme' diyerek ağıt yaktı. Acılı eş, daha sonra eşinin tabutunun yanına uzanıp orada gitmek istedi.
Emniyet görevlileri, ağıt yakmaya devam eden Aydın'ı teselli ederken, araçtan da inmesi için ikna etmeye çalıştı. Bir emniyet görevlisi tabutun diğer yanına uzanıp, "Kurban olurum hadi gel" diyerek acılı eşi cenaze aracından indirmeye çalıştı. Bir süre sonra ikna edilerek araçtan indirilen Aydın, ambulansa alındı.
HASTANE MORGUNA GÖTÜRÜLDÜ
Şehit polisin cenazesi konvoy eşliğinde Zonguldak'taki baba ocağına götürüldü. Şehir merkezinden siren çalınarak geçirilen şehidin cenazesi, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna alındı. Şehidin cenazesi, ikindi namazında kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verildi. Bu arada şehidin babası Fikret Aydın'ın Yayla Mahallesi'ndeki evinin önünde taziye çadırı kuruldu.
Çevredeki binalarda oturanlar evlerine Türk bayrakları astı. Şehirde bazı sürücüler de araçlarına Türk bayrağı astı.

Gürkay GÜNDOĞAN- Hamza DEMİR/ZONGULDAK, (DHA)-

Şehit Polis Diyarbakır'da Törenle Uğurlandı (2)Şehit Polis Diyarbakır'da Törenle Uğurlandı (2)Şehit Polis Diyarbakır'da Törenle Uğurlandı (2)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler