YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tbb Başkan Yardımcısı Besler: Anayasamız Çiğneniyor

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, Zonguldak Barosu tarafından Emirgan Oteli'nde düzenlenen 'Enerji Hukuku' konulu seminerde konuşan Berra Besler, enerjiye duyulan ihtiyacın teknolojik gelişmelere paralel

Tbb Başkan Yardımcısı Besler: Anayasamız Çiğneniyor

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, Zonguldak Barosu tarafından Emirgan Oteli'nde düzenlenen 'Enerji Hukuku' konulu seminerde konuşan Berra Besler, enerjiye duyulan ihtiyacın teknolojik gelişmelere paralel sürekli artış gösterdiğini söyledi. Besler, diğer yandan enerji elde edilmesi uğruna verilen savaşların, doğal kaynaklara verilen geri dönülmez zararların en önemli sorunlarından biri olduğunu söyledi. Besler, özellikle son yıllarda HES inşaatlarından, altın arama çalışmalarına, taş ve maden ocaklarından, havaalanı ve köprü inşaatlarına, katledilen zeytin ağaçlarından, otel inşaatlarına, Atatürk Orman Çiftliği'ne kondurulan saraya kadar büyük bir çevre kırımı yaşandığını söyledi. Besler, şöyle dedi:
"Hukuka aykırı verilen Çevresel Etki Değerlendirmesi olumlu raporlarıyla, bu raporları durduran yargı kararları görmezden gelinerek, hatta ÇED süreci aradan çıkarılarak dayatılan bilim ve hukuk dışı projelerle, özelleştirme kararlarıyla sit alanlarımız, milli parklarımız, su havzalarımız, ormanlarımız, doğanın bize armağanı olan cennet Karadeniz'in dereleri, ağaçları topyekün talan ediliyor. Ormanlarımızda yaşayan canlılar evlerinden, yurtlarından ediliyor, kuşlar yollarını şaşırıyor, vahşi hayvanlar şehirlere iniyor."
Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak, çağın gereği olan yenilenebilir enerji üretimine geçmek için bilimin ve hukukun yolundan sapmadan yürümek zorunda olduklarını ifade eden Besler, şöyle devam etti:
"Sanki doğal varlıklara ve insan canına zarar vermeyecek, hukuka uygun ekonomik kararlar alınamazmış gibi yönetim anlayışımızda yatırımların hukuka uygun olmasını talep edenleri, kalkınma önünde engel görme gibi bir alışkanlık gelişmekte. İşte bu anlayışla Anayasa'ya aykırı olarak değiştirilen kanunlarla 'torba'lardan çıkan maddelerle, ülkemizin en güzel köşelerini yaşanmaz hale getiren yapılar için yol açılıyor. Böylece hem evrensel hukuk hem de Anayasamız çiğneniyor."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler