YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tırpan Motoruyla Halı Yıkama

ZONGULDAK (AA) – Alaplı ilçesinde yaşayan çiftçi Recep Öztürk, fındık bahçesinde ot biçmek için kullandığı tırpan motorunu halı yıkama makinesine dönüştürdü. 

ZONGULDAK – Alaplı ilçesinde yaşayan çiftçi Recep Öztürk, fındık bahçesinde ot biçmek için kullandığı tırpan motorunu halı yıkama makinesine dönüştürdü. Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tırpan motoruyla halı yıkamanın daha kolay ve hızlı olduğunu belirtti. Eşinin halı yıkamaktan kurtulduğunu ifade eden Öztürk, şöyle konuştu: "Geçen yıl bir arkadaşımı ziyaret ettiğim sırada tırpan motoruyla halı yıkadığını görünce merak ettim. Kendime ait tırpan motorunun uçan yuvarlar fırça takarak evimin halılarını yıkamaya başladım. Motorun hızı bin 500 devir olduğu için halıları hızlı ve kolay yıkıyorum. Eskiden kadınlar evlerinin önlerinde sabahtan akşama kadar halı yıkayarak yoruluyorlardı. Şimdi tırpan motoruyla halılar çok kolay ve hızlı yıkanıyor. Artık evimin halılarını eşim değil, ben tırpan motoruyla yıkıyorum. 5 saatte el fırçasıyla yıkanan halılar şimdi 10 dakikada yıkanabiliyor. Ayrıca hiçbir masrafı da yok. Tırpan motoru olan herkese tavsiye ederim."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler