YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ünlü Neyzen Kudsi Ergüner, BEÜ'de Konser Verecek

Bülent Ecevit Üniversitesince (BEÜ) yarın fahri doktora payesi takdim edilecek ünlü neyzen Kudsi Ergüner, kentte konser verecek.

Bülent Ecevit Üniversitesince (BEÜ) yarın fahri doktora payesi takdim edilecek ünlü neyzen Kudsi Ergüner, kentte konser verecek. Yaşamını Paris'te sürdüren Ergüner, BEÜ'nün fahri doktora töreni için Zonguldak'a gelerek vereceği konserle de Klasik Türk Müziği'nin örneklerini sunacak. BEÜ'nün yazılı açıklamasında, Ergüner'in geleneksel Türk müziğine evrensel bir boyut kazandıran çalışmalarıyla dünya çapında saygı gören önemli bir sanatçı olduğu belirtildi. Paris'te müzik çalışmalarının yanı sıra mimarlık ve müzikoloji öğrenimi görerek her iki konuda da doktora gerçekleştiren Ergüner'in büyük çaplı konserler ve uluslararası organizasyonlar münasebetiyle Türkiye’ye geldiği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Kudsi Ergüner, bu kez fahri doktorasını almak üzere Türkiye’ye gelecek. BEÜ Senatosu tarafından Osmanlı müziği, geleneksel müzikler, tasavvuf müziği ve müzikoloji alanlarındaki çalışmalarıyla neyzen olarak uluslararası bir üne sahip olmanın yanı sıra sanat, inanç, tarih ve düşün dünyamıza dair fikir, söylem ve eserleriyle yükseköğretime, sanata, bilime ve insanlığa evrensel nitelikli katkıları dolayısıyla Ergüner’e fahri doktora payesi verilmesine karar verilmişti. 20 Nisan Pazar günü BEÜ ev sahipliğinde Zonguldak’ta gerçekleştirilecek tören için Türkiye’ye gelecek olan Ergüner akademik kıyafet giyerek fahri doktora diplomasını alacak." Açıklamada, fahri doktora töreninin ardından Ergüner'in Klasik Türk Müziği'nin eşsiz örneklerini sunacağı, dünyaca ünlü bir müzisyeni ağırlayacak olmanın heyecanının yaşandığı kaydedildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler