YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vali Ayyıldız: Yoğun bakımdaki hastaya tecavüz iddiası araştırılıyor

Zonguldak’ta bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde yatan bir kadın hastanın, 2 hasta bakıcı tarafından tecavüze...

Zonguldak’ta bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde yatan bir kadın hastanın, 2 hasta bakıcı tarafından tecavüze uğradığı iddiası araştırılıyor. Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, yoğun bakım ünitesinde yaşandığı belirtilen olayla ilgili olarak, “Olayı ihbar eden kadının, yoğun bakımda kalırken halüsinasyon görme ihtimali de var. Olay en ince ayrıntısına kadar araştırılıyor.” dedi.
Vali Ayyıldız, konunun derhal aydınlığa kavuşturulması talimatını verdiğini kaydederek, “Şu anda ne olduğu belli değil. Ancak olayı gördüğünü söyleyen 63 yaşındaki Havva K.’nın bize verdiği dilekçedeki iddialar, konunun ciddiyetle araştırılmasını gerektiriyor. Bu şikayet dilekçesinden sonra ilgili tüm arkadaşlara konunun derhal aydınlatılması talimatını verdim. İddiayı ortaya atan Havva K., o gün ameliyat olmuş ve yoğun bakımda kalan bir hastaymış. Kendisi olayı gördüğünü iddia ediyor. Bize yapılan müracaat üzerine inceleme başlattık. Olay doğru da olabilir, yanlış da olabilir. Kadının halüsinasyon görmüş olması da bir ihtimal. Olayı sonuna kadar araştıracağız. Olayın gerçekten olup olmadığını şu anda savcılık araştırıyor. Güvenlik kameraları, diğer hastaların ifadeleri de dikkate alınarak, hem idari hem de adli soruşturma devam ediyor. Bu olay vuku bulduysa derhal gereğinin yapılması, gerçekleşmediyse de kurumun aklanması aciliyet gerektirmektedir.” dedi.
Olayla ilgili, Havva K.'nın bir yakını olayın araştırıldığını ifade ederek, kimseye açıklamada bulunmayacaklarını ifade etti.
Bilindiği gibi; geçen hafta Zonguldak Valiliği’ne başvuran 63 yaşındaki Havva K., mide ameliyatı ardından 22 Ağustos’ta kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım ünitesinde 2 hasta bakıcının 40 yaşlarındaki başka bir kadına tecavüz ettiğini iddia etmişti. H.K.’nın şikayet dilekçesinin ardından, Vali Ayyıldız’ın talimatıyla soruşturma başlatılmıştı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler