YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yağışlar Orman Gülü Balını Etkiledi

ZONGULDAK (AA) – Alaplı ve Gümeli Arıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tosun, yağışların orman gülü balı üretimini etkilediğini bildirdi.

ZONGULDAK – Alaplı ve Gümeli Arıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tosun, yağışların orman gülü balı üretimini etkilediğini bildirdi. Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümeli'de bin 600 metre yükseklikte Bacaklı ve Bölüklü yaylalarında orman gülü balı yetiştiriciliği yapıldığını belirtti. Bu yıl yaylaların çok yağış alması nedeniyle arıların orman gülü çiçeğinde nektar bulamadığını kaydeden Tosun, şöyle konuştu: "Gümeli beldemizde bin 600 ve bin 200 metre yükseklikte bulunan Bacaklı ve Bölüklü yaylarında bolca bulunan orman gülü arıların en çok sevdiği çiçeklerin başında geliyor. Orman gülü balı tabii bir bal olduğu için halk arasında deli bal yada acı bal olarak da biliniyor. Bu bal gıda amaçlı değil, ilaç olarak günde en fazla bir bal kaşığı kadar tüketilmelidir." Tosun, bazı üniversitelerde çok kaliteli olduğu belirlenen orman gülü balıyla ilgili araştırmalar yapıldığını vurgulayarak, "Bu yıl yaylaların bol yağış alması nedeniyle orman gülü balı tükenmiş durumda. Bir kovandan 30-40 kilogram bal alınırken, bu yıl 500 gram bal alınıyor. Onun için piyasada bu balı bulmak çok zor. Gümeli orman gülü balını marka yapmak için çalışmaların devam etmektedir" ifadesini kullandı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler