YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yurtta Kalan Öğrencilerden Sıcak Su Ve Kalorifer Eylemi

Zonguldak'ta, üniversite öğrencileri, kaldıkları yurtta sıcak su akmadığı ve kaloriferlerin yanmadığı iddiasıyla eylem yaptı. 

Zonguldak'ta, üniversite öğrencileri, kaldıkları yurtta sıcak su akmadığı ve kaloriferlerin yanmadığı iddiasıyla eylem yaptı. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı Karaelmas Yurdu'nda kalan kız öğrenciler, kaldıkları yurtta sıcak su akmadığını, kaloriferlerin yanmadığını, internet, yemek fişi ve bir çok eksikliğin olduğunu öne sürerek yurdu boşalttı. Yurttan dışarı çıkmayan bazı öğrenciler ise bulundukları odaların lambalarını yakıp söndürerek arkadaşlarının eylemine destek verdi. Öğrencilerden Tuğçe Akaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, yurtta su sıkıntısı yaşadıklarını ve sürekli elektrik aksamında sorunlar yaşandığını iddia etti. Yaşadıkları sıkıntıların bir türlü giderilmediğini savunan Akaltun, şöyle konuştu: "Kaloriferlerde sürekli sıkıntı çıkıyor. Odalarımız küçük. Bizlere küçücük dolaplar veriliyor. Odalarımıza buzdolabı verilmiyor. İkinci öğretimde kalan arkadaşlarımız akşam yemeğine yetişemiyor. Atıştırmalık bir şeyler almak istediklerinde ise kabul edilmiyor ve alamıyorlar. Sadece içecek almamız söylendi. Duşta sürekli sorun çıkıyor. Ya kabinlerde problem oluyor yada her gün sıcak su bulamıyoruz. Soğuk suyla yıkanmak zorunda kalıyoruz." Berivan Bozdemir de yurtta sıcak su problemlerinin sıklıkla yaşandığını ve sorunlarının çözüme kavuşmadığını belirtti. Yurt müdürleri Saniye Conkar ve Hatice Gökçen, öğrencilerin protestoları üzerine yurt binası önüne gelerek eylem yapanları ikna etmeye çalıştı. Öğrencileri bir süre sonra yurt müdürleriyle sorunlarını konuşmak üzere eylemlerini sona erdirdi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler