YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zonguldak'ta Ağaç Kesimine Tepki

Gürkay GÜNDOĞAN-Yeliz ALAGÖZ/ÇAYCUMA Adaköy Köyü yakınındaki 400 dönümlük orman, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'nce 'Endüstriyel Plantasyon' alanı ilan edildi. Mevcut ağaçların kesilip endüstriye materyal sağlanarak yeniden ağaçlandırma

Zonguldak'ta Ağaç Kesimine Tepki

Gürkay GÜNDOĞAN-Yeliz ALAGÖZ/ÇAYCUMA Adaköy Köyü yakınındaki 400 dönümlük orman, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'nce 'Endüstriyel Plantasyon' alanı ilan edildi. Mevcut ağaçların kesilip endüstriye materyal sağlanarak yeniden ağaçlandırma yapılacak bölgedeki çalışmaya köylüler tepki gösterdi. Söz konusu alanda anıt ağaçların da bulunduğunu ileri süren köylüler, önceki gün köye gelerek damgalama çalışması yapmak isteyen Orman İşletme Müdürlüğü görevlilerine engel oldu. Perşembe günü yapılması planlanan kesim öncesi köylüler, Kaymakam Serkan Keçeli ile görüşerek ve Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'ne topladıkları imzaları vererek çalışmanın durdurulmasını istedi.
Kaymakam Keçeli, proje kapsamındaki alanın 'bozuk orman' denilen alan olduğunu, yapılacak çalışmayla ormanın yenileneceğini söyledi. Ormanların gençleştirip gelecek kuşaklara bırakılması gerektiğini ifade eden Kaymakam Keçeli, şöyle konuştu:
"Bazıları ufak tefek çalışmalarla kurtuluyor. Bazılarını yenileme çalışması ile kurtaramıyoruz. Bunları sıfırdan yeniliyoruz. Kesilen ağaçların yerine sanayi tesisi yapmayacağız, imara açıp bina dikmeyeceğiz. Orası orman olarak devam edecek. 1 yılda orman ortaya çıkmayacak, ama şu anki orman da 1 yılda ortaya çıkmadı. Bir şekilde yenilenmesi lazım. Şayet siz ormanı ve ağacı düşünüyorsanız, şu anki yapılan çalışmayı destekleyin. Orman Bölge Müdürlüğü, şu anda bir komisyon kuruyor. Yerinde inceleme yapılacak. Şayet anıt ağaç olarak değerlendirilecek ağaç varsa, karşısında ben de dururum."

Zonguldak'ta Ağaç Kesimine TepkiZonguldak'ta Ağaç Kesimine Tepki

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler