YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zonguldak'ta HES'e Karşı Tepki Yürüyüşü

Devrek'in Çaydeğirmeni beldesinde kurulması düşünülen Hidroelektrik Santralleri'ne (HES) tepki amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Devrek'in Çaydeğirmeni beldesinde kurulması düşünülen Hidroelektrik Santralleri'ne tepki amacıyla yürüyüş düzenlendi. Bir şirket tarafından Erenler köyünde yapılması planlan Çayaltı HES hakkında sivil toplum örgütleri tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan yaklaşık 100 kişi, köydeki mesire alanında toplanmalarının ardından pankartlar eşliğinde slogan attı. Zonguldak Çevre Koruma Derneği üyelerininde destek verdiği tepki yürüyüş, köy girişindeki köprüde sona erdi. Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz, mesire alanında köylülere hitaben yaptığı konuşmada, köylülerin HES'le ilgili mücadelesinin kendisini duygulandırdığını söyledi. Vatandaşların çevre sorunlarına karşı dik durmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Gürbüz, "Pankartlarınız çok anlamlı bunlar her şeyi ifade ediyor. Bölgenize yapılacak olumsuz yatırımlara tepki göstermezseniz en çok zararı siz göreceksiniz" dedi. Erenler köyü muhtarı Rasim Merdivan da bilgilendirme toplantısından haberi olmadığını öne sürerek, "Keşke bana haber verilseydi. Biz yasal izinlerimizi alıp diğer köylülerle birlikte bu toplantıyı gerçekleştirseydik. Sizin bu mücadelenizden gurur duyuyorum. En azından bir hak arıyoruz ve destekliyorum. Ama yeterli değil" ifadesini kullandı. Bunun üzerine köylüler, "Siz muhtar değil misiniz? Önce sizin haberiniz olması lazım" diye tepki gösterdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler