YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zonguldak'ta Tır'da 118 Kilo Eroin Ele Geçirildi (2)

VALİ KABAN: DEĞERİ 30-40 MİLYON DOLAR CIVARINDA Zonguldak'ta 118 kilo eroinin ele geçirildiği operasyon sonra Vali Ali Kaban, İl Emniyet Müdürü Osman

Zonguldak'ta Tır'da 118 Kilo Eroin Ele Geçirildi (2)

VALİ KABAN: DEĞERİ 30-40 MİLYON DOLAR CIVARINDA
Zonguldak'ta 118 kilo eroinin ele geçirildiği operasyon sonra Vali Ali Kaban, İl Emniyet Müdürü Osman Ak ve Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Hacı Osman Aksu, gümrük sahasındaki TIR'da incelemelerde bulundu. Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Kaban, bir TIR’da 115 paket içerisinde 118 kilo 486 gram eroin ele geçirildiğini söyledi. 8 ay önce gümrük sahasında uyuşturucuyla mücadele için önlemlerini arttırdıklarını belirten Vali Kaban, gümrük sahasından yurt dışına çıkabilecek veya yurt dışından ülkeye girebilecek her türlü kaçak veya sıkıntılı malla ilgili çalışmalarının dikkatli bir şekilde devam ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Gümrük sahasında x-ray cihazının hizmete alınmasının ardından daha kolay çalışmalar yapılabilir duruma geldi. Bunun bir neticesi olarak yüklü miktarda uyuşturucu madde yakalandı. Bu konuda hassasiyetlerinden dolayı gerek Gümrük Muhafaza Müdürlüğü gerekse emniyet güçlerimizi kutluyorum. Şu an süreç devam ediyor. Konu yargıya intikal etmiş durumdadır. Yakalan uyuşturucunun türü eroindir. Ama diğer ayrıntılar önümüzdeki günlerde bildirilecektir. Değeri ise 30-40 milyon dolar civarındadır."
İl Emniyet Müdürü Osman Ak ise yakalan eroinin değerinin 30-40 milyon dolar civarında olduğunu açıkladı. Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’nde ifadesi alınan TIR sürücüsü Moldova uyruklu 52 yaşındaki M.T. ise işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, TIR'da yapılan aramalarda ele geçirilen eroinlerle ilgili fotoğrafları basın mensuplarıyla paylaştı. Fotoğraflarda, TIR'ın dorsesinde gizli bölmelerden çıkarılan eroinler görülüyor.

Zonguldak'ta Tır'da 118 Kilo Eroin Ele Geçirildi (2)Zonguldak'ta Tır'da 118 Kilo Eroin Ele Geçirildi (2)Zonguldak'ta Tır'da 118 Kilo Eroin Ele Geçirildi (2)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler