Başbakan Haberleri

Galler’in yeni Başbakanı belli oldu! Avrupa'da bir ilk

Galler’de Başbakan Mark Drakeford’un görevden çekilmesinin ardından parlamentoda yapılan oylama ile Galler İşçi Partisi Lideri Vaughan Gething, ülkenin yeni başbakanı seçildi. Gething, Avrupa’daki ilk siyahi lider olarak kayıtlara geçti.

Haber 20-03-2024 20:20

Sevgilisine iş verdiği iddia edilmişti! Yolsuzluk iddialarının gölgesindeki başbakan telefon görüşmelerinin ifşa edilmesinden sonra istifa etti

Peru'da Başbakan Alberto Otarola, hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevinden istifa ettiğini duyurdu. Başbakan Alberto Otarola basına yaptığı açıklamasında Cumhurbaşkanı Dina Boluarte ile görüşmesinin ardından başbakanlık görevinden istifa ettiğini belirtti. Yolsuzluk iddialarının gölgesinde evli ve 5 çocuk babası olan Otarola hakkında yasak aşk söylentileri de gündeme geldi.

Trend 06-03-2024 08:36

Gürcistan'da Başbakan Garibaşvili yeniden istifa etti!

Gürcistan'da Başbakan Garibaşvili, başkent Tiflis'te Hükümet Binası'nda yaptığı açıklamada, görevinden istifa ettiğini belirtti. Garibaşvili 2015 yılında da başbakanlık görevinden istifa etmişti

Haber 29-01-2024 17:43

Fransa'da kabine açıklandı! Yeni Başbakan Gabriel Attal sevgilisi Stephane Sejourne'u Dışişleri Bakanı yaptı

Fransa'da geçtiğimiz günlerde Başbakan Elisabeth Borne istifa kararı almıştı. Borne'un ardından göreve Gabriel Attal getirildi. Attal'ın göreve getirilmesi bir anda gündem oldu. Attal, ülke tarihinin en genç ve ilk eşcinsel başbakanı oldu. Attal göreve gelmesinin ardından da yeni kabineyi kurdu. Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı'na Stephane Sejourne getirildi. Yabancı basında Sejourne'un Attal'ın sevgilisi olduğu aktarıldı.

Haber 11-01-2024 23:46

Fransa'ya yeni başbakan! Ülkenin en genç ve ilk eşcinsel başbakanı... Gabriel Attal, ülke tarihe geçti

Fransız basını ülkenin yeni başbakanının 34 yaşındaki Gabriel Attal olduğunu duyurdu. Mayıs 2022’den bu yana görev yapan 62 yaşındaki Fransa Başbakanı Elisabeth Borne dün istifa etmişti. Fransız basını, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un 34 yaşındaki Eğitim Bakanı Gabriel Attal’ı yeni başbakan olarak atadığını duyurdu. Gabriel Attal, ülke tarihinin en genç ve ilk eşcinsel başbakanı oldu.

Haber 09-01-2024 14:57

O ülke şokta! Başbakan görevden alındı, hükümet feshedildi!

Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili'nde Başbakan Patrick Achi görevden alınarak hükümet feshedildi. Kararın gerekçesi henüz açıklanmazken, Başbakan Achi'nin yerine gelecek kişi belirlenene kadar görevde kalacağı açıklandı.

Haber 06-10-2023 17:15

Dünyanın konuştuğu kareler! Başbakan koltuğuna oturmayı bekliyordu... Skandal pozlarına böyle yanıt verdi

Finlandiya’da bir süre önce başbakanlık görevini bırakarak Sosyal Demokrat Parti liderliğinden ayrılan Sanna Marin’in yerine gelecek isim Antti Lindtman gençlik dönemlerinde çekilen pozlarıyla herkesi şaşırttı. Marin’in geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan parti görüntülerinden sonra Lindtman’ın görüntüleri ülkede adeta infial yarattı.

Trend 05-09-2023 08:53

Nijer'de cunta yeni başbakan atadı!

Nijer'de 26 Temmuz'da yönetime el koyan askeri cunta başbakanlık görevine Lamine Zeine'yi getirdi.

Haber 08-08-2023 01:31

Kanada Başbakanı Trudeau sosyal medyadan duyurdu! 18 yıllık ilişkisi sona erdi...

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, 18 yıllık eşi Sophie Gregoire Trudeau ile boşanma kararı aldıklarını duyurdu.

Haber 03-08-2023 09:30

Peru'da eski Başbakan Chavez, gözaltına alındı

Peru'da eski Başbakan Betssy Chavez, 7 Aralık 2022'de Kongreye yönelik darbe planlamasında rolü olduğu iddiasıyla savcılık talimatıyla gözaltına alındı.

Haber 21-06-2023 07:25

Türkiye'nin tarihine yön veriyor! İki başbakan, 22 bakan, milletvekilleri, edebiyatçılar...

Kurulduğu yıl olan 1888’den bu yana önemli isimleri Türkiye’ye kazandıran İzmir Atatürk Lisesi büyük dikkat çekiyor. Liseden yıllar içesinde iki başbakan, 22 bakan, milletvekilleri, edebiyatçılar, sporcular ve sanatçılar yetişti. İzmir Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı İhsan Tutum tarafından kurulduğu zamandan bu yana çok değerli mezunlar verdiği belirtilen okul, adeta Türkiye'nin tarihine yön veriyor.

Haber 29-03-2023 12:38

İskoçya’nın ilk Müslüman başbakanı olan Hamza Yusuf, resmi başbakanlık konutundaki ilk gününde namaz kıldırdı

İskoçya Parlementosu’nda yapılan oylamada Hamza Yusuf, İskoçya Özerk Yönetimi Başbakanı seçildi. 71 oyla göreve getirilen Yusuf, İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'dan oluşan Birleşik Krallık'ta Müslüman bir siyasetçi olarak üst düzey göreve getirilen ilk kişi oldu. Yusuf resmi konutu Bute House’daki ilk gününde ailesine namaz kıldırdığı anlarda çekilen bir fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

Trend 29-03-2023 08:21

Son dakika: İskoçya tarihinde ilk kez bir Müslüman başbakan seçildi!

Son dakika haberi... İskoç Ulusal Partisinin (SNP) yeni Genel Başkanı Hamza Yusuf, İskoç Özerk Parlamentosu Holyrood'da yapılan oylamanın ardından İskoçya'nın ilk Müslüman başbakanı oldu.

Haber 28-03-2023 17:38

Meral Akşener’den dikkat çeken çıkış: ‘Bedavadan başbakanlık istemiyorum’

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı merakla beklenirken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den dikkat çeken ifadeler geldi. Akşener ‘başbakan olacağım’ sözlerini yeniden kullanarak “Evet, ben başbakan olacağım. Böyle dediğim için herkesin siniri bozuluyor. Ben bedavadan başbakanlık istemiyorum. Kimseyle pazarlık etmedim, etmem" dedi.

Haber 28-01-2023 16:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile telefonda görüştü. Erdoğan görüşmede, Enver İbrahim'i, liderliğindeki koalisyonun seçim zaferi ve başbakan olarak atanması dolayısıyla tebrik etti.

Haber 24-11-2022 18:49

İtalya'da Başbakan Meloni hükümeti Senato’dan da güvenoyu aldı

İtalya'da Başbakan Giorgia Meloni’nin hükümeti, parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisinin ardından parlamentonun üst kanadı Senato’dan da güvenoyu aldı.

Haber 27-10-2022 00:09

Dudak uçuklatan servetiyle gündemde! Rishi Sunak ilk ulusa sesleniş konuşmasını yaptı... O iki ismin adını da geçirdi

İngiltere’de bir süredir devam eden siyasi krizde düğüm, Rishi Sunak’ın yeni başbakan seçilmesiyle çözülmüş gibi görünüyor. Liz Truss’ın istifasının ardından merakla beklenen gelişme yaşanmış ve Rishi Sunak, İngiltere’nin yeni başbakanı olmuştu. Kral Charles’tan da yetkisini alan Sunak, ilk ulusa sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi. Sunak konuşmasında Boris Johnson ve Liz Truss'ın adını da geçirdi. İşte detaylar...

Haber 25-10-2022 16:33

Rishi Sunak Hindistan'ın bir numaralı gündemi oldu! İşte ülkeden gelen ilk tepkiler Hint oğlu imparatorluğun üzerine doğdu

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti liderlik yarışını kazanan Rishi Sunak'ın, ülkenin yeni başbakanı olması Hindistan'da mutluluk ve gururla karşılandı. Hindistan'da sosyal medya ve TV kanalları Rishi Sunak ile doldu taştı. Bazı kanallar "Hint oğlu imparatorluğun üzerine doğdu." şeklinde yorum yaptı. İşte İngiltere'nin yeni başbakanı Rishi Sunak'a Hndistan'dan gelen tepkiler...

Haber 24-10-2022 23:21

Boris Johnson çekildi, Rishi Sunak öne çıktı! İngiltere'nin yeni başbakanı için geri sayım

İngiltere’de Başbakan Liz Truss’ın istifasının ardından yeniden Muhafazakar Parti lideri olmak ve başbakanlık koltuğuna oturmak için en güçlü aday olan Rishi Sunak bugün başbakan olarak atanabilir. Boris Johnson'ın çekilme kararı sonrası tüm gözler yerel saatle 14.00'e çevrildi. İşte detaylar...

Haber 24-10-2022 08:16

İngiltere’de yeni Başbakan adayları belli oluyor! İşte öne çıkan isimler

İngiltere’de Başbakan Liz Truss’ın 44 günlük görev süresi sonrası istifa etmesinin ardından tekrar seçim yapılacak. Eski Başbakan Boris Johnson’ın tekrar aday olması beklenirken, Rishi Sunak ve Penny Mordaunt da seçimde yer alacak. Johnson’ın parlamentoda hala destekçileri bulunurken, İngiliz medyası Sunak’ı bir önceki seçimde olduğu gibi favori gösteriyor. Son seçimde üçüncü olan Mordaunt’un ise bu kez oy oranını artırıp artıramayacağı merak ediliyor.

Haber 23-10-2022 13:16

Canlı yayında çarpıcı Meral Akşener iddiası! Deniz Zeyrek, Güçlü bir Bakan'dan duydum diyerek açıkladı

Siyaset camiasında yaşanan istifa ve transferler, kulisleri de bir hayli hareketlendirirken çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Gazeteci Deniz Zeyrek, katıldığı bir programda çarpıcı ifadeler kullandı. "Güçlü bir Bakan'dan" duyduğunu söyleyen Zeyrek, Meral Akşener'in "Başbakan olacağını" ifade ederek gündem olacak ifadeler kullandı.

Haber 22-10-2022 07:48

Bahsi kazanan marul böyle görüntülendi! Liz Truss'ın istifasından sonra İngiltere'de ilginç görüntü

Tarihinin en büyük siyasi kaoslarından birini yaşayan İngiltere'de son olarak Liz Truss'ın istifası dünyayı hayrete düşürdü. Truss, başbakanlık görevine geldikten 45 gün sonra havlu attı ve marulla arasındaki bahiste kendisi üzerine oynayanları hayal kırıklığına uğrattı. Bahsi kazanan marul, dün gece saatlerinde parlamento binasının duvarlarını süsledi.

Haber 21-10-2022 12:07

Barack Obama'yı hatırlatıyor! Yoğun eleştiriler sonrası görevi bırakan Liz Truss sonrası en güçlü aday kim? İngiltere tarihine geçebilir

İngiltere Liz Truss'ın istifasını konuşuyor. 1.5 ay önce başbakanlık koltuğuna oturan Truss, dün istifa etti. Kulislerde iki isim konuşuluyor. Eski başbakan Boris Johnson ve Rishi Sunak! Johnson'ın aday olma ihtimali çok kuvvetli, İngiliz medyasına göre Hint asıllı İngiliz Rishi Sunak'ın ise oy potansiyeli yüksek.

Haber 21-10-2022 09:55

Son dakika: İsveç'in yeni başbakanı belli oldu! Gözler Kristersson'a çevrildi: Yarın açıklayacak

İsveç parlamentosu, koalisyonun hükümetinin başbakanı olarak Ulf Kristersson’ı seçti. Kristersson’ın yeni Kabine'yi yarın açıklaması bekleniyor.

Haber 17-10-2022 14:34

Suudi Arabistan'da yeni kararname yayınlandı! Kabinede değişiklik... Veliaht Prens Muhammed bin Salman başbakan oldu

Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz el-Suud, kararname yayınladı. Kabinede değişikliklerin olduğu Suudi Arabistan'da Kral Salman bin Abdülaziz el-Suud, oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ı başbakanlık görevine atadı.

Haber 27-09-2022 22:00

Menderes'in köyünde 61 yıldır dinmeyen acı

Merhum Başbakan Adnan Menderes'in doğup büyüdüğü Aydın'ın Koçarlı ilçesinin Çakırbeyli Mahallesi'ndeki hemşehrilerinin üzüntüsü 61 yıldır sürüyor - Menderes'in çiftliğinde çalışanlardan 92 yaşındaki Münevver Çıkrık: - "(Adnan Menderes) İdam edilince gazeteyi gösterdiler, bayılmışım, haberim yok kendimden. Çok üzüldük, halen daha üzülüyoruz"

Yurthaber 17-09-2022 11:08

GÜNCELLEME - Dans görüntüleri sızdırılan Finlandiya Başbakanı Marin, uyuşturucu testi yaptırdı

Başbakan Marin'in bir erkekle yakınlaştığı yeni dans görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı DETAYLAR EKLENDİ

Yurthaber 19-08-2022 19:58

Dans görüntüleri sosyal medyayı salladı... Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'den açıklama geldi! Şantaj mı?

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'in, arkadaşlarıyla bir ev partisinde dans ederken çekilen görüntüleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Dünyanın gündemine oturan görüntülerle ilgili muhalefet uyuşturucu testi isterken, Başbakan Marin'den açıklama geldi. Görüntülerinin sızdırılmasının bir şantaj planının parçası olmadığını belirten Marin, "Bunlar özel videolar ve halk tarafından görülmemeliydiler. Bu yaz bir evde çekildiler. Kimin evi olduğunu söylemeyeceğim" dedi. İşte olayın detayları...

Haber 19-08-2022 16:51

Suikaste uğrayan Japonya eski Başbakanı Şinzo Abe öldü mü? Şinzo Abe kimdir? Kaç yaşındaydı?

Suikaste uğrayan Japonya eski Başbakanı Şinzo Abe son dakika gelişmesi sonrası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Birçok kişi internette suikaste ilişkin araştırma yapmaya başladı. Peki Japonya eski Başbakanı Şinzo Abe öldü mü? Şinzo Abe kimdir? Kaç yaşındaydı? Detaylar haberimizde...

Haber 08-07-2022 12:00

Boris Johnson istifa mı etti? İngiltere Başbakanı Boris Johnson görevinden neden istifa etti?

Boris Johnson ile ilgili son dakika haberi sonrası vatandaşlar internette araştırma yapıyor. Kabinedeki bakanların peş peşe istifasının ardından İngiltere Başbakanının istifa edeceği aktarılmıştı. Olaya ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. Peki Boris Johnson istifa mı etti? İngiltere Başbakanı Boris Johnson görevinden neden istifa etti? İşte detaylar...

Haber 07-07-2022 14:38

İtalya Başbakanı Mario Draghi kimdir? Mario Draghi Türkiye'ye geliyor!

İtalya Başbakanı Mario Draghi bugün Türkiye'ye geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak ülkeye gelecek olan Draghi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılayacak. Peki İtalya Başbakanı Mario Draghi kimdir? İşte İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin hayatı ve biyografisi...

Haber 05-07-2022 09:40

NATO üyeliği gündemdeydi! Ülke karıştı... Bir yanda başbakandan istifa resti, diğer yanda hükûmete şantaj

NATO üyeliğine Türkiye’nin sıcak bakmadığı İsveç’te birbiri ardına önemli gelişmeler yaşandı. Ülkenin başbakanı, Adalet ve İçişleri Bakanı hakkında verilen gensoru Mecliste kabul edilirse istifa edeceğini açıkladı. Türkiye’nin, terör örgütlerine desteği nedeniyle tepki gösterdiği ve üyelik için önce kaygılarının giderilip somut adım atılmasını beklediği İsveç’te, NATO ve Türkiye konusunda da dikkat çeken gelişmeler oldu. Bir milletvekili, hükûmete şantaj yapıp Türkiye ile anlaşmamalarını istedi.

Haber 02-06-2022 22:51

Ülke karıştı! Hükümet düşmüştü... Eski Başbakan İmran Han'dan flaş çağrı: Halkı sokağa çıkarırım

Pakistan’da parlamentoda yapılan güven oylamasının sonucunda İmran Han hükümeti düşmüştü. Pakistan’ın eski Başbakanı İmran Han’dan flaş bir çağrı geldi. Erken seçim yapılması çağrısında bulunan İmran Han, aksi halde halkı sokağa çıkaracağını söyledi. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'i yeni görevi dolayısıyla tebrik etti.

Haber 14-04-2022 01:14

Şahbaz Şerif kimdir, kaç yaşında? Pakistan'ın yeni başbakanı Şahbaz Şerif kim?

Pakistan'ın yeni başbakanı Şahbaz Şerif kimdir? sorusunun yanıtı son dakika haberleri sonrası merak konusu oldu. Pakistan'ın yeni başbakanı Şahbaz Şerif kimdir? Şahbaz Şerif nereli ve kaç yaşında? soru ve konu başlıkları internette araştırılmaya başlandı.

Haber 11-04-2022 16:27

Pakistan’da görevden alınan Başbakan Imran Khan'ın destekçileri sokaklara döküldü

Pakistan Ulusal Meclis’inde yapılan güven oylamasında hükümetinin güven oyu alamaması üzerine Başbakan Imran Khan görevden alındı. Khan’ın destekçileri sokaklara çıkarak, kararı protesto etti. Binlerce kişinin katıldığı protestolarda eylemciler, muhalefet liderlerine karşı sloganlar atarak, ABD’nin müttefiklerinin ’hain’ olduğunu dile getirdi.

Haber 10-04-2022 23:28

Son Dakika: Pakistan'da hükümet düştü! Başbakan İmran Han Meclis'ten güvenoyu alamadı

Son dakika haberi: Pakistan'da parlamentoda yapılan güvensizlik oylaması sonucu İmran Han hükümeti düştü. İmran Han, Pakistan'da güvensizlik oylamasıyla görevinden alınan ilk Başbakan oldu. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 09-04-2022 23:08

Son Dakika: Rusya'dan iki ülkeye yaptırım kararı! Aralarında Başbakanlar da var

Son dakika haberi: Rusya-Ukrayna savaşı sürerken hem çeşitli ülkelerden Rusya'ya yönelik hem de Rusya'dan belirli ülkelere karşı alınan yaptırım kararları açıklanmaya devam ediyor. Son olarak Rusya, Avustralya ve Yeni Zelanda'ya yönelik yaptırım kararlarını açıkladı. İki ülkenin bazı vatandaşlarına uygulanacak olan yaptırım kararına göre iki ülkenin Başbakanı da listede bulunuyor.

Haber 07-04-2022 19:17

Macaristan Başbakanı Viktor Orban kimdir? Viktor Orban nereli ve kaç yaşında?

Macaristan Başbakanı Viktor Orban kimdir? sorusunun yanıtı ülkede yapılan genel seçimi halihazırda hükümette yer alan Fidesz (Macar Yurttaş Birliği) ve Hristiyan Demokratik Halk Partisi (KDNP) koalisyonunun kazanması sonrası merak konusu oldu. Macaristan Başbakanı Viktor Orban kimdir? Viktor Orban nereli ve kaç yaşında? soru ve konu başlıkları internette araştırılmaya başlandı. Konuya ilişkin detaylar haberimizde...

Haber 04-04-2022 07:47

İngiltere Savunma Bakanına şok telefon! Kendisini Ukrayna Başbakanı olarak tanıtıp...

Rusya-Ukrayna savaşında önemli gelişmeler yaşanmaya devam ederken İngiltere’den gelen bir haber adeta akıllara durgunluk verdi. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Twitter hesabından yaptığı bir açıklamayla ilginç bir telefon aldığını duyurdu. Ukrayna Başbakanı olduğunu iddia eden bir kişinin kendisini aradığını belirten Wallace, arayan kişinin birkaç yanıltıcı sorusundan şüphelenip aramayı sonlandırdığını aktardı.

Haber 17-03-2022 20:12

Mozambik'te başbakan görevden alındı

Mozambik'te başbakan görevden alındı

Yurthaber 03-03-2022 20:04

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a 'parti' baskısı arttı: Tanrı aşkına, git

İngiltere'de Başbakanlıkta Kovid-19 salgın kısıtlamalarını ihlal eden partiler nedeniyle istifası istenen Başbakan Boris Johnson üzerindeki baskı, partisinden bir parlamenterin muhalefet partisine katılması, diğerinin de "Tanrı aşkına, git" demesinin ardından daha da arttı.

Haber 19-01-2022 22:39

Çekya'da Başbakan Andrej Babis’e suikast girişimi! Mektubu kullandı

Çekya Başbakanı Andrej Babis, geçtiğimiz hafta Başbakanlık ofisi önüne gelen bir kişinin kendisine saldırmak istediğini açıkladı. Polis sözcüsü tarafından yapılan açıklamada 33 yaşındaki bir kişinin elindeki mektubu başbakana teslim etmek istediğini söylediği, bu talebinin reddedildiği ve ardından şahsın saldırgan tavırlar sergilemeye başlamasıyla etkisiz hale getirildiği belirtildi. Şahsın üzerinden tabanca ve bıçaktan oluşan birçok suç aleti çıktığı aktarıldı.

Haber 03-12-2021 20:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Kişida ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Başbakanı Kişida Fumio ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 01-12-2021 16:57

Taliban'da bir ilk! Sesli açıklamada bulundu

Taliban geçici hükümeti Başbakanı Muhammed Hassan Ahund, Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesinin ardından ilk kez sesli açıklama yaptı.

Haber 28-11-2021 02:32

İsveç'in ilk kadın başbakanı göreve geldikten saatler sonra istifa etti

İsveç'te ilk kadın başbakan seçilen Magdalena Andersson, 7 saat sonra istifa ettiğini açıkladı.

Haber 24-11-2021 20:25

Almanya'da Merkel dönemi sona erdi! Yeni başbakan belli oldu

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) arasında yeni hükümeti kurma konusunda mutabakata varıldı. Buna göre Almanya'nın yeni başbakanının kim olacağı da belli oldu. Öte yandan koalisyon protokolünün tamamlandığı açıklandı.

Haber 24-11-2021 18:07

İddialar ülke gündeminde! Kopyala-Yapıştır Başbakan

Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel'in, üniversite eğitiminin ardından 1999'da yazdığı tezin büyük bölümünde intihal yaptığı iddia edildi.

Haber 27-10-2021 16:53

Sudan'da Başbakan Abdullah Hamduk serbest bırakıldı

Sudan'da geçiş yönetiminin askeri kanadı tarafından önceki gün alıkonulan Başbakan Abdullah Hamduk'un serbest bırakıldığı açıklandı.

Haber 27-10-2021 00:22

Sudan başbakanı nerede? Sudan başbakanı bulundu mu?

Sudan'da yaşanan darbe girişimi sonrası tutuklanan başbakanın yeri bilinmiyordu. Son olarak ise Sudan ordusu komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan'dan başbakanın yeri hakkında bir açıklama geldi. Peki Sudan başbakanı nerede? Sudan başbakanı bulundu mu? İşte ayrıntılar...

Haber 26-10-2021 23:02