Bomba Haberleri

Brezilya'da oynanan futbol maçının ardından takım otobüsüne bombalı saldırı düzenlendi! Çok sayıda yaralı var...

Brezilya'da skandal bir olay yaşandı. Sport Recife-Fortaleza ile oynanan kupa maçının ardından Fortaleza takım otobüsüne bombalı saldırı düzenlendi. Yapılan saldırıda konuk ekibin 6 futbolcusu ağır şekilde yaralandı.

Spor 22-02-2024 18:48

İstanbul'da film sahnelerini aratmayan olay: Tekel bayine bomba fırlattılar!

İstanbul'da Kağıthane Çağlayan'da kaydedilen bir videoda motosikletli iki kişinin bir tekel bayisinin önüne patlayıcı fırlatıp kaçtığı görüldü. Yüksek bir sesle patlayan bomba sonrası tekel sahibi dükkandan çıkıp motorcunun arkasından ateş etti.

Haber 09-02-2024 12:30

SON DAKİKA | Vatan Caddesi'nde şüpheli çanta alarmı! Yol trafiğe kapatıldı

Son dakika haberi: Fatih'teki Vatan Caddesi'nde yol kenarında unutulan çanta paniğe neden oldu. Yol trafiğe kapatıldıktan sonra patlatılan çantadan kıyafet çıktığı öğrenildi.

Haber 26-01-2024 12:55

Yer: Kırşehir! Bankada sırası gecikince yaptığı 'yok artık' dedirtti

Kırşehir'de akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Gittiği banka şubesinde sırasının gecikmesine sinirlenen A.G., ortalığı ayağa kaldırdı. Polisi arayıp asılsız bomba ihbarında bulunan A.G., gözaltına alındı. İşte detaylar...

Haber 23-01-2024 17:45

Hastanede bomba paniği! Ekipler alarma geçti, acil servis boşaltıldı

Gaziantep'in Şamilkamil ilçesindeki devlet hastanesinin acil servis girişine bırakılan valiz, paniğe yol açtı. Ekipleri alarma geçiren olayda, bomba şüphesi ile acil servis boşaltıldı. Polisin ulaştığı sahibi, valizi yanlışlıkla unuttuğunu söyledi. İşte detaylar...

Haber 07-01-2024 15:55

Diyarbakır'da dershane önündeki terör saldırısında hayatını kaybedenler anıldı

Diyarbakır'da, 16 yıl önce PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla dershane önünde gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 6'sı öğrenci 7 kişi törenle anıldı.

Yurthaber 03-01-2024 14:14

Adana Valiliği yakınında panik anları! Taksiden indi, kutuyu bırakıp uzaklaştı…

Adana’da bugün güvenlik güçlerini teyakkuza geçiren bir olay yaşandı. Adana Valiliği yakınlarında taksiden inen bir kişi bagajdaki kendisine ait kutuyu bırakıp uzaklaşınca bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Bomba imha uzmanları kutuyu patlatırken kutudan çıkanlar ise şaşkına çevirdi. Polis, şimdi her yerde kutunun sahibini arıyor. İşte ilginç olayın detayları...

Haber 27-12-2023 13:26

Ukrayna'dan korkunç görüntüler! Kameralar kayıttaydı: Milletvekili yerel meclis toplantısının yapıldığı odada el bombası patlattı... 1 ölü, 6'sı ağır 26 yaralı

Ukrayna'dan gelen görüntüler, izleyen herkesi dehşete düşürdü. Zakarpatya bölgesinde Keretsky köy meclisinin toplantısının yapıldığı odada meydana gelen korkunç olayda, sonradan milletvekili olduğu belirtilen bir kişi 3 el bombası patlattı. Pimi çekip odanın içine attığı ve patlamaların meydana geldiği olayda 1 kişinin öldüğü, 6'sı ağır 26 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Haber 15-12-2023 15:45

Fransa yine alarma geçti! 4 havalimanı için bomba ihbarı

Fransa'da bomba alarmı verildi. Bugün ülkede 4 havalimanının bomba ihbarı nedeniyle tahliye edildiği belirtildi. Dün e-posta ile yapılan ihbarlarda 6 havalimanı tahliye edilmiş ancak ihbarların asılsız olduğu ortaya çıkmıştı.

Haber 19-10-2023 14:03

Paris'te bomba alarmı! Versailles Sarayı kapatıldı...

Fransa'nın başkenti Paris'teki Versailles Sarayı, gelen bomba ihbarı üzerine tahliye edilerek ziyarete kapatıldı. Fransız polisinden yapılan açıklamada, şüpheli bir pakete müdahale edildiği duyuruldu.

Haber 17-10-2023 17:40

Sosyal medyadan paylaşılan görüntü gündem yarattı! Filistinli kadın bombaların patladığı anları saniye saniye böyle kaydetti

İsmi açıklanmayan Filistinli bir kadın evinde bulunduğu anlarda bombalarının patladığı anları saniye saniye kaydetti. Bombanın patlamasıyla oluşan basınç dalgalarının saçlarındaki hareketini gösteren kadın büyük bir soğukkanlılıkla evinin balkonuna çıkarak sokakları gösterdi. Genç kadının paylaşımı kısa sürede gündem yaratmayı başardı.

Haber 10-10-2023 08:12

Ankara Emniyeti duyurdu! Dikmen'de şüpheli paket: Çevre güvenliği alınarak patlatıldı

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Çankaya Dikmen pazar yeri çevresinde şüpheli paketten dolayı güvenlik önlemlerinin alındığını belirtti. Vatandaşlara panik yapmaması konusunda uyarıda bulunuldu. Çevre güvenliği alınarak fünye ile patlatılan paket boş çıktı.

Haber 04-10-2023 22:27

İngiltere-Türkiye uçak seferinde tedirgin eden anlar! Bir anda “Bomba var” diyerek ayağa kalktı... Ortalık fena karıştı

İngiltere’nin East Midlands Havaalanı’ndan kalkan Antalya seferi düzenleyen bir yolcu uçağında hareketli dakikalar yaşandı. İsmi açıklanmayan bir yolcu kalkıştan hemen önce bir anda ayağa kalkarak “Bomba var” diye bağırdı. Yolcu şaka yaptığını söylemesine rağmen uçağa gelen özel harekat polisleri onu indirerek gözaltına aldı.

Trend 24-08-2023 13:47

Sokaklar bomboş kaldı: O ülkede bomba alarmı! 14 bin kişi tahliye edildi... Toplanma yerleri hazırlandı

Polonya’da bomba alarmı verildi! Ülkenin Lublin kentinde bir inşaatta 2. Dünya Savaşı’ndan kalma 250 kilogramlık bomba bulundu. Bomba imha uzmanları patlayıcıyı etkisiz hale getirmek için çalışmalarına başlarken, 14 bin kişi bölgeden tahliye edildi. Halkın tahliyesi ve bölgenin güvenliğinin sağlanması için 200 asker ve polis görev yaparken tahliyenin ardından sokakların bomboş kaldığı görüldü. Belediye tarafından da tahliye edilenler için üç noktada toplanma yeri hazırlandı.

Haber 11-08-2023 14:59

O ülkede bazı okulların e-posta adreslerine gönderilen ihbarlar yetkilileri harekete geçirdi... Hepsi tahliye edildi

Sırbistan'da bazı okullar yapılan bomba ihbarı sonrası tahliye edildi. Bazı okulların e-posta adreslerine okullara patlayıcı yerleştirildiğine dair bildirimlerin gönderildiği aktarılırken bu ihbarın sahte olup olmadığının kontrol edileceği ifade edildi. Ayrıca Sırbistan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada daha önce yapılan bomba ihbarlarının asılsız çıktığı vurgulandı.

Haber 29-05-2023 14:55

Polonya'da 250 kilogramlık bomba alarmı! Binlerce kişi için acil tahliye...

Polonya'nın güneybatısında yer alan Wroclaw şehrinde, inşaat çalışmaları sırasında İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma Alman yapımı 250 kilogramlık patlamamış bomba bulundu. Bomba Polonya'da kısa süreli paniğe sebep oldu.

Haber 26-05-2023 16:46

Kiraladığı evde tadilat yaparken el bombaları buldu! Hemen polise haber verdi

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde kiraladığı evde tadilat yapan Ali Ç. İsimi vatandaş bulduğu şeyle şoke oldu. Tuvalet olarak kullanılacak bölgeye alt yapı için kazı yapan Ali Ç., patlayıcı madde buldu.

Haber 13-05-2023 16:03

SON DAKİKA | Hollanda’da bomba alarmı! Lahey kentinde parlamento binası boşaltıldı

Hollanda’nın Lahey kentinde bomba paniği yaşandı. Parlamento binasının boşaltıldığı belirtildi. Ekiplerin boşaltılan parlamento binasında incelemelerini yaptığı ifade edildi.

Haber 13-04-2023 14:31

Biden’ın Kuzey İrlanda ziyareti öncesi alarm verildi! Polis 4 adet boru tipi bomba buldu

ABD Başkanı Joe Biden’ın Kuzey İrlanda ziyareti öncesi polis, Londonderry kenti yakınlarındaki Creggan'daki bir mezarlıkta 4 adet boru tipi bomba buldu. Kuzey İrlanda Emniyet Müdür Yardımcısı Bobby Singleton yaptığı açıklamada, "Terörizm Soruşturma Birimi'nden meslektaşlar bu soruşturmaya liderlik edecek" dedi.

Haber 11-04-2023 20:33

Pakistan'da bombalı saldırı! Ölü ve yaralılar var

Pakistan'ın Hayber-Pahtunhva eyaletinde güvenlik güçlerinin bulunduğu araca düzenlenen bombalı saldırıda 2 asker hayatını kaybetti, 4 asker yaralandı.

Haber 08-04-2023 20:21

Polis memuru, eşini ve 3 çocuğunu rehin aldı! 'Evde bomba var gelen olursa patlatırım'

Samsun'da dehşete düşüren bir rehine olayı yaşandı. Bir süre önce emeklilik dilekçesi veren bomba imha uzmanı polis memuru A.Ö., eşini ve 3 çocuğunu pompalı tüfekle rehin aldı. Olay yerine gelen polislere elindeki tüfeği doğrultan A.Ö., ''Evde bomba var gelen olursa patlatırım'' dedi. Polis ekipleri, A.Ö.'yü ikna ederek kadın ve çocukları kurtardı. Bir süre sonra kendisi de ikna edilen A.Ö. gözaltına alındı. İşte olayın detayları...

Haber 26-02-2023 18:03

Hakkari'de aracında 52 kilo patlayıcı bulunmuştu! O polis memuru: İhbar edenlerden Allah razı olsun

Hakkari'de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurunun aracında 52 kilogram patlayıcı bulunmuştu. Tutuklanan A.K., mahkemede arabasında patlayıcı olduğunu bilmediğini, elektronik malzeme taşıdığını zannettiğini ifade etti. Gözaltına alındıktan sonra patlayıcı taşıdığını öğrendiğini belirten A.K, "İhbar edenlerden Allah razı olsun" dedi.

Haber 17-02-2023 20:36

Dünyanın en tehlikeli ameliyatında ölüme meydan okudu! Ukraynalı askerin vücudunda sıkışan patlamamış el bombası çıkartıldı

24 Şubat 2022 tarihinde Vladimir Putin’in emriyle Rus ordusu Ukrayna işgaline başlamıştı. İki ülke arasında savaş devam ederken bölgeden yine ilginç bir haber geldi. Ukrayna’da cephede görev yapan bir askerin vücuduna patlamamış el bombası sıkıştı. Röntgen sonuçlarında net bir şekilde belli olan el bombasını çıkarmak için askeri doktor ve ekibi cerrahi operasyon gerçekleştirdi.

Trend 10-01-2023 15:12

İngiltere’ye giden uçakta bomba ihbarı! Acil iniş yaptı

Polonya’dan İngiltere’ye giden uçak, bomba ihbarı yapılmasının ardından Çekya’daki bir havalimanına yönlendirildi.

Haber 05-12-2022 09:53

Kocaeli'de şüpheli çanta fünyeyle patlatıldı

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, yol kenarındaki seyyar satıcı arabası üzerine bırakılan şüpheli çanta fünyeyle patlatıldı.

Haber 20-11-2022 22:59

İstiklal'deki hain saldırıda yeni detay! 'Ben kaçakçılık yaparım' dedi ve teröristle ilgili itirafta bulundu...Antakya'dan alıp Ceyhan'a götürdüm

Geçtiğimiz hafta İstanbul İstiklal Caddesi'nde yaşanan hain terör saldırısıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak 2 kişi daha tutuklandı ve toplam tutuklu sayısı 19'a yükseldi. Tutuklanan son 2 şüphelinin insan kaçakçısı olduğu belirlendi. Bombayı İstiklal'e götüren terörist Ahlam Albashır'ı Antakya'dan aldığını itiraf eden kaçakçı, teröristi araçla Ceyhan'a bıraktığını itiraf etti.

Haber 20-11-2022 18:56

Edirne'de bomba naniği! Sokağa bırakılan şüpheli çanta, ekipleri alarma geçirdi

Edirne'de Mithat Paşa Mahallesi Rasathane Sokağa bırakılan sahipsiz çanta, ekipleri alarma geçirdi. Büyük paniğe sebep olan şüpheli sırt çantası fünye ile patlatıldı. İçerisinden ise kıyafet yaşam malzemesi çıktı.

Haber 19-11-2022 13:30

SON DAKİKA | Moskova-İstanbul uçağında bomba alarmı! Ekipler harekete geçti, ihbar asılsız çıktı

Son dakika haberi: Moskova-İstanbul seferini yapan Rus havayolu şirketi Aeroflot uçağına havada bomba ihbarı yapıldı. Uçak İstanbul Havalimanı'na inişini sorunsuz gerçekleştirirken, yapılan aramalarda ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.

Haber 18-11-2022 15:12

Uçakta bomba alarmı! İki yolcunun aralarındaki konuşması ekipleri harekete geçirdi

Diyarbakır-Antalya seferini yapmaya hazırlanan uçaktan yapılan bomba alarmı, güvenlik güçlerini harekete geçirdi. İki yolcunun, kendi aralarında 'Çantamızda bomba var' şeklinde konuşması ve başka bir yolcunun konuşulanları duyup ihbarda bulunması üzerine polis ekipleri, havalimanında bekletilen uçakta arama yaptı. Yapılan aramada, ihbarın asılsız olduğu belirlendi.

Haber 17-11-2022 22:48

Sosyal medyada yaptığı paylaşım sonrası ekipler harekete geçti! Tutuklandı

Eskişehir’de M.K. isimli kadın, Taksim'deki terör saldırısının ardından sosyal medyada patlama olacağına ilişkin paylaşımda bulundu. Paylaşımının ardından ekipler tarafından gözaltına alınan M.K., çıkarıldığı sulh ceza hâkimliğince ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber 15-11-2022 20:12

Son dakika: Kiev'de peş peşe patlamalar! Apartmanlar ve enerji altyapıları vuruldu... Can kaybı sayısı açıklandı

Son dakika haberi: Ukrayna'nın başkenti Kiev'de iki apartman vuruldu. Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko ekiplerin olay yerine gittiğini belirtti. Saldırıda devreye giren Ukrayna hava savunma sisteminin birkaç füzeyi düşürdüğü de belirtildi. Son bilgilere göre Kiev'deki saldırılarda 1 kişi hayatını kaybetti. Kiev'in ardından Harkiv, Lviv ve Jıtomır'da da patlama sesleri duyuldu. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın enerji altyapılarına yönelik 85 füze saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Haber 15-11-2022 19:04

Deniz otobüsü için bomba ihbarı yaptı, ortalığı ayağa kaldırdı! Sebebi 'pes' dedirtti

Bursa’da dün gece herkesi korkutan bir olay yaşandı. İstanbul seferini yapan deniz otobüsü seferi için bomba ihbarı yapıldı. İhbar üzerine ekipler hareket geçerken, aramalarda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. İhbarı yapan Emre A. (22) yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde deniz otobüsünü kaçırdığı için asılsız ihbarda bulunduğunu söyleyen Emre A., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İşte olayın detayları...

Haber 15-11-2022 15:46

İntihar ilacı ve şifre... İstiklal Caddesi bombacısının yakalanma anında dikkat çeken detay, boğazı bu yüzden sıkılmış

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin ölümüne 81 kişinin de yaralanmasına neden olan bombayı bırakan Suriyeli Ahlam Albashir, düzenlenen operasyonla yakalandı. Operasyon anına ait görüntülerdeki bir detay ise gündem oldu. Herkes öfkeyle yapıldığını düşünürken, o görüntünün arkasından 'intihar ilacı' ve 'şifre dökümanları' çıktı.

Haber 15-11-2022 07:55

Son dakika haberi: Bakan Soylu duyurdu! İşte saldırının arkasındaki örgüt: İlk bulgulara göre...

Son dakika: Taksim İstiklal Caddesi'nde dün meydana gelen patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamada bulundu. Bakan Soylu yaptığı açıklamada bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını bildirdi. "Eylemin talimatının Kobani'den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var" diyen Bakan Soylu, "Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde, eylemi planlayan PKK/PYD terör örgütü" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 14-11-2022 08:32

Neden İstikal Caddesi seçildi? Hain saldırı için 47 gün önceyi hatırlattı! 'Bir maksat var burada'

İstiklal Caddesi'ndeki patlama Türkiye'yi kahretti. 6 kişinin hayatını kaybettiği hain saldırının arkasından ilk belirlemelere göre PKK/PYD terör örgütü çıktı. Bakan Soylu, "Eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var." derken, 26 Eylül'deki Mersin'deki hain saldırı akıllara geldi. Dr. Murat Aslan, İstiklal Caddesi'nin hedef olarak seçilmesine dikkat çekerken "Bir maksat var burada" diyerek açıkladı.

Haber 14-11-2022 07:51

Patlamamış el bombası göğüs kafesine sıkıştı! Doktorlar çelik yelekle ameliyata girdi

Ukrayna Rusya savaşının ön cephelerinde mücadele eden 41 yaşındaki Çavuş Nikolay Pasenko, göğüs kafesine patlamamış bir el bombasının sıkışması sonucunda adeta canlı bombaya dönüştü. Bombanın patlama riskine karşı Pasenko ameliyat olmayı önce reddetti. Ancak yapılan incelemelerin sonucunda doktorlar çelik yelek ve koruyucu kıyafet giyerek Rus askeri ameliyata aldı.

Trend 12-11-2022 13:37

THY uçağında yolcunun yaptığı şaka paniğe neden oldu! Elimdeki bardağı atsam...

Trabzon-İstanbul arasında sefer yapan THY uçağında bir yolcunun yaptığı şaka yüzünden bomba prosedürü uygulandı. Yolculardan birinin "Elimdeki bardağı yere atsam bomba gibi patlar" demesi üzerine polisler uçakta arama yaptı. İniş için öncelik isteyen uçakta yapılan aramada herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadı.

Haber 05-11-2022 20:24

Tüm dünya bu iddiayla çalkalanıyor! Telefonda uyardı: 'Kirli bomba' kullanarak...

Dünya, Rusya tarafından Ukrayna’yla ilgili ortaya atılan iddiayı konuşuyor. İddiaya göre; Ukrayna, ‘kirli bomba’ kullanacak ve bunu Rusya’ya karşı provokasyon haline getirecek. Rusya Savunma Bakanı Şoygu, İngiltere Savunma Bakanı Wallace ve Fransa Savunma Bakanı Lecornu ile yaptığı telefon görüşmelerinde Ukrayna’nın Rusya’ya karşı, ‘kirli bomba’ kullanarak bir provokasyon düzenleme planı olduğunu öne sürdü ve endişelerini anlattı. Dünyayı çalkalayan iddialarla ilgili Ukrayna'dan açıklama geldi.

Haber 23-10-2022 19:27

Kanada’da havalimanında bomba paniği! Tüm uçuşlar durduruldu

Kanada’nın Toronto kentindeki Billy Bishop Havalimanı'nda bomba paniği yaşandı. Havalimanı yakınlarında yapılan bomba ihbarı nedeniyle havalimanındaki yolcular tahliye edildi, uçuşlar askıya alındı. Bölgedeki birçok yol ise güvenlik önlemleri sebebiyle trafiğe kapatıldı. İşte olayın detayları...

Haber 23-10-2022 10:20

Türk Hava Yolları'nın uçağında yolcunun 'bomba' şakası sonrası ortalık karıştı! Şaka yapan yolcu uçaktan indirildi

Portekiz'in başkenti Lizbon’dan İstanbul Havalimanı’na gitmek için kalkmaya hazırlanan Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağında bir yolcunun bomba şakası yapması üzerine uçakta arama yapıldı. Şaka yapan yolcu uçaktan indirildi. Güvenlik işlemlerinin uzun sürmesi nedeniyle sefer iptal edildi.

Haber 21-10-2022 17:53

Dini nikahlı eşinin aracına bomba yerleştirmişti! İfadeler ortaya çıktı: Çok kötü şeyler olacak

Çorum'da 45 yaşındaki Kadir Karadağ, dini nikahla birlikte yaşayıp daha sonra ayrıldığı 56 yaşındaki Hatun Demir'in arabasının altına bomba düzeneği yerleştirdiği iddiasıyla tutuklanmıştı. Olayla ilgili görülen davanın duruşmasında Karadağ, "Söz konusu bulunan bomba ile benim hiçbir alakam yoktur, o aracın altına bombayı ben koymadım veya koydurmadım" derken Demir ise "Bana 'Bak çok kötü şeyler olacak' diyordu" dedi.

Haber 13-10-2022 11:04

Lviv nerede, haritadaki yeri neresi, nüfusu kaç? Rusya'nın bombaladığı Ukrayna'da büyük patlamanın yaşandığı Lviv'in haritadaki konumu!

Ukrayna'nın Liviv kentine Rusya tarafından saldırılar düzenlendi. Kiev'de de meydana gelen 3 büyük patlama sonrası İçişleri Bakanlığından Vitali Klitschko konuya ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu belirtip halka sığınaklardan ayrılmamaları yönünde çağrıda bulundu. Peki, Lviv nerede, haritadaki yeri neresi, nüfusu kaç? İşte Rusya'nın bombaladığı Ukrayna'da büyük patlamanın yaşandığı Lviv'in haritadaki konumu...

Haber 10-10-2022 10:10

Yolcu uçağında gerilim dolu anlar! Bir yolcu “Çantamda bomba var” diyince savaş jetleri harekete geçti

Amerika Birleşik Devletleri’nin San Francisco kentinden Singapur’un Changi kentine hareket eden bir yolcu uçağında hareketli anlar yaşandı. Bir yolcu el bagajında bomba olduğunu iddia edince büyük panik yaşandı. Bomba taşıdığını iddia eden yolcu uçak personeli tarafından etkisiz hale getirilirken savaş jetleri harekete geçti ve yolcu uçağının inişine kadar eşlik etti.

Trend 28-09-2022 15:27

Önemli bir dışa bağımlılık daha sona erdi! Türkiye'de ilk... Nüfuz edici bombaların teslimatı başladı

Savunma sanayisinde nüfuz edici bombanın üretilmesiyle önemli bir dışa bağımlılık daha sona erdi. Bombalar, Hava Kuvvetleri'nin kullanımına sunulmaya başlarken, Türkiye'de yerli kaynaklarla geliştirilen ilk beton delici mühimmat olma özelliğiyle de dikkat çekiyor. "Sığınak delen" olarak bilinen nüfuz edici bomba yer üstü ve altındaki hedeflere karşı kullanılmak üzere tasarlandı.

Haber 25-09-2022 17:36

Iğdır'da şüpheli paket paniği! Vatandaşlar telefona sarıldı, bomba uzmanı ekip sevk edildi

Iğdır'da hareketli anlar yaşandı. Cadde üzerine bırakılan bir kutu paniğe neden oldu. Vatandaşların ihbarı üzerine kısa süre içinde olay yerine bomba uzmanı ekip sevk edildi. Polisler yolu araç ve yaya trafiğine de kapattı. Bomba uzmanı yola bırakılan kutuyu fünye ile kontrollü bir şekilde patlattı.

Haber 18-09-2022 01:06

PKK elebaşlarından Murat Karayılan'ın talimatıyla Türkiye'ye gelmiş! İstanbul'da yakalanan bombalı eylem hazırlığındaki terörist tutuklandı

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan'ın talimatıyla İran üzerinden Türkiye'ye geçen ve sahte kimlikle İstanbul'da yakalanan bombalı eylem hazırlığındaki "Seydo Botan Gever" kod adlı Mehdi Mıhçı, adliyedeki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Haber 11-08-2022 19:19

ABD'den getirilen Reyhanlı saldırısı sanığı Memet Gezer'in ifadeleri ortaya çıktı:

"El Muhaberat'ın Lazkiye sorumlusu Albay Kifah Melhem beni kahve içmeye davet etti. Askeri muhaberat şubesine gittim. Şam'da aldığı bilgilere göre 'Türkiye'den intikam almak için terör eylemi yapacaklarını' söyledi. Türkiye'den bir grup ile anlaşıldığını, benim de o grubun içinde olduğumu söyledi" - "Saldırı günü Yusuf, ben, Hacı kod adlı Muhammed Ali, Hıdır ve Abu Kerem ile Kesep karakolundaydık. Yusuf'a birinci ve ikinci araba geçti diye telefon geldi. 25-30 dakika sonra 'yemek hazır' diye tekrar telefon geldi ve Hıdır telefon ile araçları patlattı"

Yurthaber 20-07-2022 12:31

Ayrıldığı dini nikahlı karısının aracına bomba yerleştirdi! Çorum'daki olayın detayları şoke etti: Şans eseri...

Çorum'da yaşanan olay dehşete düşürdü. Ayrıldığı Hatun Demir'in otomobilinin altına bomba düzeneği yerleştiren Kadir K. için 23'er yıla kadar hapis cezası istendi. Olayın yer aldığı iddianamedeki detaylar ise dehşete düşürdü. Boru tipli, basınç ve parça tesirli bomba düzeneğinin aracın hareketine duyarlı tasarlandığı belirlenirken, şans eseri söz konusu bombanın patlamadığı bildirildi. İddiaları kabul etmeyen Kadir K. ise ifadesinde "Benim bu bombayla herhangi bir şekilde alakam yok" dedi.

Haber 20-07-2022 12:00

Bir garip olay... Çakmak bomba gibi patladı! Yaralılar var

Ordu'nun Fatsa ilçesinde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Otomobilin içinde sigara yakmak için kullanılan çakmak bomba gibi patladı. Patlamanın etkisiyle otomobilde bulunan 2 kişi yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı.

Haber 17-07-2022 16:21